Yliopiston messuilla esiteltiin prostituoidun uraa – somessa närkästyttiin: "Tämä on enemmän kuin häpeällistä"

Kansa närkästyi, kun yliopiston messuilla kerrottiin tietoja seksityöläisen ammatista.

Video: Tämä tavispariskunta kuvaa seksinsä koko maailman katsottavaksi!

Brittikoulun messuilla koettiin hämmentävä hetki, kun nuorille esiteltiin seksityöläisen ammattia. Brightonin yliopiston harrastuksia ja järjestöjä esittelevillä messuilla oli mukana seksityöläisten Sex Workers' Outreach Project -järjestö eli SWOP, kertoo Mirror.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

SWOP antoi pisteellään tietoja prostituoidun ammatista. Jaetuissa ohjelehtisissä kerrottiin paikallisista laeista esimerkiksi "sinua ei voida asettaa syytteeseen pelkästä seksin myymisestä" ja "ei ole laitonta työskennellä seuralaisena tai myydä seksipalveluja".

"Minua raivostuttaa, että seksityöllisyyttä normalisoidaan"

Moni raivostui, koska koki esittelypisteen rinnastavan prostituution uraan, jota nuorille mainostetaan.

– Tämä on enemmän kuin häpeällistä. Minua raivostuttaa, että seksityöllisyyttä normalisoidaan ja myydään naisille kuin se olisi harmiton ja kunniallinen tapa ansaita elantonsa, kirjailija ja naisten oikeuksien puolustaja Julie Bindel toteaa.

– "Hei, tytöt", tajuamme, ettei teillä ole varaa koulutukseen, joten tässä ohje, miten voitte myydä sielunne ja ruumiinne seksille ja saada vähän ylimääräistä rahaa, nimimerkki Elle kirjoitti Twitterissä.

Moni koki, että ohjeistukset olivat pääasiassa naisille.

– Kannustetaanko miesoppilaitakin prostituutioon? Tapaamaan miehiä, joiden kanssa he eivät muuten koskaan haluaisi harrastaa seksiä, ja joutumaan raiskatuksi? Vai ehdotatteko tätä vain naisoppilaille? Häpeäisitte, nimimerkki Tabby Snail sanoo.

"SWOP ei koskaan idealisoi seksityötä"

Yliopiston oppilasjärjestön mukaan SWOP kutsuttiin paikalle siltä varalta, että joku asian kanssa kamppaileva kaipaa apua. Tarkoituksena ei ollut mainostaa seksityötä työmahdollisuutena, vaan tarjota tietoa.

SWOP itse toteaa, ettei halua mainostaa seksityötä vaan auttaa heitä, joille seksin myyminen on jo todellisuutta.

– SWOP ei koskaan idealisoi seksityötä. Me kuitenkin ymmärrämme, miksi oppilaat voivat aloittaa seksityön. Lakiasioiden ja potentiaalisten vaarojen välillä navigoiminen tarkoittaa, että nämä oppilaat ovat erityisen haavoittuvassa asemassa ja me autamme, SWOP itse kommentoi Twitterissä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja