Teemu Sunisen kirosanoja vilissyt purkaus nauratti tallipäällikköä – suomalaisen mykistävää menoa seurattiin kauhunsekaisin tuntein: "Ehkä paras kommentti, mitä olemme koskaan kuulleet"

M-Sportin tallipäällikkö Richard Millener oli Sardinian MM-rallin neljän ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen hyvillään Teemu Sunisen vauhdista.

Suninen on rallissa toisena, vain 7,5 sekunnin päässä Hyundain Dani Sordosta. Hän petasi itselleen hyvät asemat heti ensimmäisellä, jo etukäteen rallin vaikeimmaksi tiedetyllä erikoiskokeella.

Suninen oli reilun 12 kilometrin mittaisella pikataipaleella yli 12 sekuntia nopeampi kuin toiseksi parasta vauhtia pitänyt tallikaverinsa Esapekka Lappi.

Millenerin mukaan Sunisen etenemistä seurattiin M-Sportin pilttuussa kauhunsekaisin tuntein.

– Ensimmäisessä väliajassa hän oli viisi sekuntia (Lappia) edellä. Siinä vaiheessa kaikki nousivat ylös tuoleistaan ja miettivät, että hmm, tuo on aika hyvä – ehkä jopa liian hyvä. Seuraavassa väliajassa eroa oli jo 10 sekuntia. Siinä vaiheessa ajatus alkoi laukata. Aloin huolestua, Millener kertasi huoltotauolla WRC All Live -lähetyksessä.

Huolestumisella Millener tarkoitti sitä, että hän pelkäsi suomalaisen ottavan liikaa riskejä ja ajavan ulos. Tallipäällikkö onnistui kuitenkin rauhoittamaan itsensä.

– He ovat ammattilaisia. He tietävät, mitä tekevät, ja hän oli hyvässä rytmissä.

– Se, että on 12 sekuntia muita nopeampi, on uskomaton tulos. Vitsailimme eilen illalla, että joku hyökkää sillä pätkällä niin rajusti kuin pystyy ja tekee kovan ajan. Niin kävi, ja onneksi se oli yksi meidän autoistamme.

Suniselta nähtiin ensimmäisen erikoiskokeen maalissa poikkeuksellisen riehakas reaktio. Yleensä lyhyitä ja ytimekkäitä lausuntoja jakeleva suomalainen jopa tuuletti.

– Painoin vittu todellakin menemään (eng. Fuck, I was sending it). Auto on loistava. Vittu. Mahtava veto. Ihan pirun kova aika! Suninen iloitsi kuultuaan tilanteen.

Millener ei voinut olla nauramatta suojattinsa tunteenpurkaukselle.

– Se oli ehkä paras kommentti, mitä olemme koskaan kuulleet (häneltä). Ei se kirosana vaan se toinen osa – painaminen (eng. sending). Hän on selvästi roikkunut liian pitkään englantilaisten ihmisten seurassa.

Suninen itse sanoi tienneensä, että ensimmäisellä ek:lla voisi tehdä hänen lähtöpaikaltaan isoja eroja hyvällä nuotilla. Millener arveli, että Suninen oli myös virittynyt heidän aiemmin käymänsä keskustelun pohjalta.

– Olemme alkaneet katsoa ensi kauteen. Tuloksemme eivät ole olleet viime kisoissa sitä, mitä olisimme halunneet niiden olevan. Hän tietää, että voi olla vahva täällä, ja haluaa näyttää, että ansaitsee paikan ensi kaudelle. Ehkä nämä keskustelut motivoivat hänet tekemään tämän.

– Käymme näitä keskusteluita varmasti vastedeskin, mikäli se siitä on kiinni! Millener murjaisi.

Lapin puolesta Millener oli pahoillaan. Lapin auto hyytyi heti toisella erikoiskokeella, eikä hän näin päässyt näyttämään omaa vauhtiaan.

– Jotain hajosi, mutta emme osaa vielä tässä vaiheessa edes arvata, että mitä. Tiedämme vain, että jäähdytinnesteet katosivat ja hänen täytyi pysähtyä välittömästi. Se iski meidät ykkös-ek:n tunnehuipun jälkeen pohjalle.

– Esapekka olisi varmasti ollut taistelussa mukana läpi viikonlopun. Keskeytys oli harmi hänelle ja pettymys meille.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja