Tallipomo parjasi suomalaissuojattejaan, Teemu Suninen vastaa nyt huutoon – vauhdin salaisuus löytyy vuoden takaa: "Se on toiminut aika hyvin"

Kakkossija ensimmäisen, neljästä erikoiskokeesta muodostuneen lenkin jälkeen on juuri sitä, mitä M-Sportin tallipäällikkö Richard Millener tilasi Teemu Suniselta Sardinian MM-rallin alla.

Suninen on neljän ek:n jälkeen 7,5 sekunnin päässä rallia johtavasta Hyundain Dani Sordosta. Suninen piti kärkipaikkaa nimissään kolmen ensimmäisen ek:n ajan, mutta Sordo tuli neljännellä ek:lla ohi.

Suninen sulloi heti rallin ensimmäisellä ek:lla aimo annoksen jauhoa muiden suuhun oltuaan avauspätkällä yli sekunnin kilometrillä nopeampi kuin kukaan muu. Seitsemäntenä autona reitille startannut Suninen otti lähtöpaikastaan kaiken irti.

– Tiesin, että meidän täytyy saada siellä kaikki sekunnit, mitä on otettavissa. Tiesin sen olevan vaikeaa, kapeaa tietä. Kaikkien piti tehdä hyvät nuotit, ja minulla oli täydelliset nuotit. Yritin käyttää ne mahdollisimman hyvin hyväkseni, Suninen kertasi WRC All Live -lähetyksessä huoltotauolla.

– Se oli hieno tulos. Jotain sellaista, mitä todella halusin tehdä siellä.

Onnistuneen aamun jälkeen Sunisen oli helppo palata M-Sportin huoltopisteelle. Tallipäällikkö Millener oli kritisoinut ennen rallia sekä Sunisen että Esapekka Lapin suorituksia syksyllä ajetuissa Viron ja Turkin MM-ralleissa.

Millener toivoi suomalaisilta parempaa vauhtia Sardiniassa ja sanoi vielä, että hyvät tai huonot suoritukset olisivat täysin kiinni kuljettajasta, eivät autosta.

Sunisen vauhdin salaisuus löytyy viime kaudelta. Hän oli vuosi sitten Sardiniassa toinen ja kertoi nyt ajavansa täysin samoilla säädöillä kuin tuolloin.

– Se on toiminut aika hyvin. Testaamisen puute vaikuttaa vähän itseluottamukseen joissakin paikoissa, mutta pitää vain unohtaa se ja keskittyä niihin asioihin, joilla on merkitystä.

– Tavoitteena on ottaa kärkisija takaisin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja