Teemu Sunisella liian suuri kalustoero kärkikuskeihin – "Ei täällä ole ketään, joka on ajanut samalla autolla kovempaa"

1:56
Katso videolta Teemu Sunisen haastattelu kokonaisuudessaan.

M-Sport Fordin Teemu Sunisen vauhti riitti kuudenteen sijaan perjantaina
Rovaniemen MM-rallissa. 

Yksityistalli M-Sport antaa nopeissa ralleissa auttamattomasti tasoitusta isomman budjetin Toyotalle ja Hyundaille. Tilanne oli juuri tämä myös napapiirillä perjantaina. Vaikka kuinka yritti, tuli eroa koko ajan lisää kärkeen.

Suninen on jäänyt kisan kärkimies Ott Tänakista 34,5 sekuntia. Lauantaina homma ei ainakaan helpotu.

– Tiesimme, että hyödymme lähtöpaikasta jonkin verran. Lähdettiin puskemaan se, mitä päästiin ja tultiin omien rajojen mukaan ja välillä vähän ylitsekin. Parissa paikassa käytiin vähän penkkoihin nojailemassa. Ajoon olen hyvin tyytyväinen, mutta aika ei riitä, Suninen totesi MTV Urheilulle.

– Se on ollut sama juttu useamman vuoden nopeissa ralleissa. Taas kääntäen, ei täällä ole ketään, joka on ajanut samalla autolla kovempaa Suomessa. Tiimikavereina on kuitenkin ollut (Sebastien) Ogier ja (Ott) Tänak ja Elfyn (Evans). Ei voi mitään.

Eroa kertyy nimenomaan nopeilla osuuksilla. Tilanne turhauttaa luonnollisesti jokelalaista.

– Yrityksestä se ei ole kiinni. Kyllä me on yritetty tulla. Nopeilla sektoreilla jäädään enemmän. Tuossakin pätkän keskellä oli nopea sektori ja jos siinä on kolme mutkaa kuuden kilometrin aikana, vaikea sitä on ajaa neljä sekuntia kovempaa, Suninen tuskaili.

– Kesken rallia tilanteelle ei pysty tekemään mitään. Se vaatisi päivityksiä. Huomenna vähän nopeutuu. Voi olla vielä isompi haaste meille. Huomenna pääsee kuitenkin täysiä nautiskelemaan. Hienot pätkät on huomenna ja koetetaan tulla se, mitä päästään.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja