Teemu Suniselta mykistävä suoritus Sardinian MM-rallissa – "Oli kiva näyttää mitä osaa"

M-Sport Fordin Teemu Suninen oli ilahduttavasti kärkivauhdissa mukana, kun rallin MM-sarja jatkui Sardiniassa perjantaina.

Suninen on neljän ajetun erikoiskokeen jälkeen kilpailussa toisena 7,5 sekuntia kisaa johtavan Hyundai-kuski Dani Sordon takana. Talousongelmien kanssa painineen M-Sportin vauhti on ollut kadoksissa koronatauon jälkeen, mutta nyt kyytiä riitti.

– Ei se (oma) vauhti missään vaiheessa hukassa ole ollut. Ykköspätkä oli kaikille uusi pätkä ja hyvin hidas sellainen. Meidän moottori pelaa hyvin juuri kakkos- tai kolmosvaihteella ajettavilla osuuksilla. Auto pelasi muutenkin hyvin, ja itsellä oli hyvät nuotit sekä luotto ajamiseen. Oli kiva näyttää, mitä osaa, Suninen hehkutti MTV Urheilulle.

Varsinkin ralli avauspätkä, Tempio Pausanian pikataival sopi Suniselle hyvin. Jokelalainen kirjautti 12,4 sekunnin pohjat ennen tallikaveri Esapekka Lappia.

– Ei siellä ykköspätkällä kukaan ollut lähelläkään. Omasta mielestä oli myös yksi uran haastavimmista pätkistä. EK oli tosi kapea ja hidas. Mutkia oli myös ihan mielettömästi. Auto oli vahva tuollaiseen hitaaseen pyöritykseen. Oli mukavaa ajaa, Suninen kommentoi.

Suorituskyky oli osin erikoiskokeiden luonteista johtuvaa, mutta jotain Suninen otti myös omaan piikkiinsä.

– No ei se auto ainakaan parantanut ole sitten viime kisojen. Sanotaan, että mennään niillä varaosilla, mitä varastosta löytyy. Katsotaan, mihin se riittää, Ford-kuski summasi.

– Edelleen on tavoitteena ajaa viiden joukkoon. Ei nämä kaksi tai kolme hyvää pätkää mitään muuta. Haluan ajaa oman suorituksen ja mahdollisemman hyvän sellaisen. Mitä vaan voi vielä tapahtua. Vasta on muutama pätkä ajettu, Suninen muistutti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja