Teemu Suninen paljasti hauskan muiston vuosien takaa – palaa nyt Esapekka Lapin tallikaveriksi: "Hän oli sankarini"

M-Sportin rallitalli vahvisti torstaina iloisen ja odotetun suomalaisuutisen: Teemu Suninen ja Esapekka Lappi kiertävät Ford Fiesta WRC:llä täyden MM-sarjan 2020.

Suniselle, 25, kyseessä on toinen täysi MM-kausi M-Sportilla, Lappi, 28, siirtyy talliin Citroënilta, joka ilmoitti 20. marraskuuta lopettavansa MM-ralliprojektinsa välittömästi. Lappi ehti ajaa ranskalaistallissa vain vuoden siirryttyään Citroënille kauden 2018 päätteeksi Toyotalta.

M-Sportin kuljettajakolmikon täydentää ensi kaudella britti Gus Greensmith, 23, joka ajaa yhdeksän MM-rallia 13:sta.

Richard Millenerin johtaman tallin miehitys on suomalaisittain poikkeuksellisen mielenkiintoinen. Lappi ja Suninen ovat olleet jo pitkään suomalaisen rallin kirkkaimpia tulevaisuuden lupauksia – Toyotalla ajavan Kalle Rovanperän lisäksi.

Oman lisämausteensa tarinaan tuo se, että sekä Suninen että Lappi aloittivat uransa rata-autoilun parissa, ja miehet ajoivat reilut 10 vuotta sitten jopa tallikavereina.

– On mahtavaa olla Esapekan kanssa samassa tallissa, koska hän oli lapsuudessa jonkinlainen sankarini, Suninen iloitsee M-Sportin tiedotteessa.

– Kun aloitin teini-iässä kartingin, Esapekka ajoi samassa tallissa ja voitti mestaruuden. Kolme vuotta myöhemmin ylsin itse samaan, ja nyt ajamme rallia samassa tallissa!

Suninen oli viime kaudella kiinni jopa parhaan suomalaiskuljettajan tittelissä, mutta Toyotan Jari-Matti Latvala vei lopulta kunnian nimiinsä jo seitsemännen kerran peräkkäin. Sunisen loppusijoitus oli yhdeksäs, ja tulevalla kaudella tuusulalaislähtöinen, sittemmin Vantaalle asettunut kuljettaja aikoo vain parantaa.

– Koen oppineeni paljon viimeisen 12 kuukauden aikana, ja odotan innolla, mitä minä ja Jarmo (kartanlukija Lehtinen) voimme tehdä kaudella 2020. Viime vuosi opetti sen, että minun täytyy antaa kaikkeni jokaisessa rallissa, mikäli haluan saavuttaa huipputuloksia. Toivottavasti pystymme siihen tänä vuonna.

MM-rallikausi alkaa 23.–26. tammikuuta Etelä-Ranskan vuoristoteillä ajettavalla Monte Carlo -rallilla.

Lue myös:

    Uusimmat