Teemu Suninen kritisoi MM-rallin sääntöjä – "Miljoonan vehkeillä ajetaan pimeässä ilman valoja"

Argentiinan MM-rallissa vauhtia ja vaarallisia tilanteita 3:16

M-Sport Fordin Teemu Suninen teki ajovirheen Argentiinan MM-rallin avanneella lyhyellä yleisöerikoiskokeella.

Suninen ajoi liian ahnaasti liikenneympyrään ja pyöräytti Fiestansa.

– Siinä meni jarrutus vähän myöhäiseksi ja törmättiin liikenneympyrään. Pieni virhe se oli itseltä. Keli oli muuttunut aika paljon nuotituksesta ja en tiedä, oliko sitten joku asfalttimaalaus jäänyt huomaamatta. Liukasta siinä kohdassa oli, Suninen ruoti.

Suninen oli avauspätkällä WRC-kuskeista hitain jääden Toyotan Ott Tänakin pohjista 3,5 sekuntia. Suomalaispilotti antoi sapiskaa MM-rallin säännölle, joka kieltää auton valojen käytön Argentiinan MM-rallin yleisöerikoiskokeella.

– Miljoonan vehkeillä ajellaan ilman valoja pimeässä. Sitä voi jokainen miettiä, että miten kivaa se sitten on, Suninen puuskahti.

Kieltoa on perusteltu sillä, että valot häiritsevät tv-kuvaa.

Perjantaina Argentiinassa on vuorossa ensimmäinen todellinen ajopäivä. Luvassa on raju haaste, sillä rankkasateet ovat laittaneet erikoiskokeet täysin uuteen uskoon sitten nuotituksen.

– Ei ole tehty nuottia tuossa kelissä, joten yllätyksiä on luvassa. Mutapaikkoja voi olla siellä täällä. Voi olla, että virheitä ja tekniikkamurheita on luvassa monella kuskilla. Täytyy vähän miettiä, mikä on oikea lähestymistapa kisaan, Suninen pohdiskeli.

Lue myös:

    Uusimmat