Iso myrsky muokkasi rajusti Argentiinan MM-rallin pätkiä – "Siellä on paikoin vain kallio ja kivet jäljellä"

Argentiinan MM-rallissa vauhtia ja vaarallisia tilanteita 3:16

M-Sport Fordin Teemu Suninen sai vihdoin edellisessä MM-rallissa Korsikalla ehjän kilpailun, kun tuloksena oli viides sija.

Suninen keskeytti kauden kolmessa ensimmäisessä osakilpailussa ja sen jälkeen jokelalainen on ottanut napsun pois yltiöpäisten riskien suhteen.

Myös Argentiinassa tavoitteet ovat maltilliset.

– Minulla on sama lähestymistapa kuin Korsikalla. Ideana on päästä maaliin. Sijoitus viiden tai kuuden joukossa olisi ihan suhteellisen hyvä tulos, Suninen paaluttaa.

Argentiinan MM-rallin pääkallopaikan Villa Carlos Pazin alueella on satanut viime päivinä toisinaan rajustikin. Jos vesisateet jatkuvat kilpailupäivinä, muuttaa se niin asetelmia lähtöpaikkojen suhteen, kuin kokonaisuudessa kilpailun luonnetta. Tällöin paras lähtöpaikka on etujoukoissa olevilla eli MM-sarjan kärkinimillä.

– Aika huonossa kunnossa ovat tiet, kun on paljon isoja kiviä ja uria. Nyt oli myös isompi myrsky ja vesi on välillä huuhdellut tien pinnan kokonaan pois, summaa Suninen, kun alueen maa-aines on liikkunut sadevesien mukana.

– Itse toivon tietenkin puhdasta ja kuivaa keliä. Siinä hyötyisin omasta lähtöpaikasta. Se on kuitenkin sellainen asia, mihin ei voi itse vaikuttaa mitenkään. Mennään niillä eväillä mitä on.

Kun muut tallit hakivat oikeita säätöjä Etelä-Amerikan kiertueelle Portugalin soralta, testasi Sunisen tiimi M-Sportin päämajan ympäristössä. Miksi näin?

– Ideana oli säästää testipäivissä. Voidaan käyttää niitä sitten muualla laajemmin. Testeissä satoi paljon vettä, mutta niin on satanut tällä kertaa täälläkin, joten se oli sinänsä hyvä juttu, kertoo Suninen.

Lue myös:

    Uusimmat