Teemu Pukki laukoi ensimmäisen pilkkunsa aikuisten tasolla vasta 26-vuotiaana – yksi asia puhuu kasvaneen vastuun puolesta

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen hyökkääjätähti Teemu Pukki viettää tänään 31-vuotissyntymäpäiviään. Kotkalainen juhlisti merkkipäivää jo sunnuntaina iskemällä tasoituksen MM-karsintaottelussa Ukrainaa vastaan. 

Pukki nosti viime minuuttien pilkkuosumallaan Huuhkajat tärkeään vierastasapeliin Ukrainaa vastaan. Avauspelistä Suomella oli saldona kotitasuri Bosnia ja Hertsegovinan kanssa. Pukki osui tuossa pelissä kahdesti. Hän on saanut selvästi enemmän vastuuta rangaistuspotkujen vetämiseen viimeisen reilun vuoden aikana kuin nuorempana. 

Kokonaisuudessaan Pukki on ollut laukomassa rankkaria 18 kertaa urallaan ja 14 kertaa on verkko heilunut. Viimeisen reilun vuoden aikana pilkkuja on ollut yhdeksän. Näissä on tullut seitsemän onnistumista. Suomalaishyökkääjä nostaakin esille vahvan itseluottamuksen merkityksen.

– Se on monissa joukkueissa hyökkääjän tehtävä. Hyökkääjä laitetaan usein vetämään, varsinkin, kun on hyvä itseluottamus. On tullut muutama epäonnistuminen tällä kaudella, mutta on kuitenkin hyvä fiilis mennä ja ottaa vastuuta. Nuorempana sitä ei minulle niin paljoa suotu, Pukki sanoo.

Transfermarkt -sivuston mukaan Pukki laukoi ensimmäisen kilpailullisen pilkkunsa aikuisten tasolla vasta kaudella 2016-2017 Bröndbyn paidassa. Tuolloin tuloksena oli maali. Maajoukkueessa Pukki on laukonut maaliin kaikki vetämäänsä neljä pilkkua.

Varsinaista taktiikkaa pilkkujen vetämiseen ei jo 30:nnen maajoukkuemaalinsa viimeistellyt Pukki suostu paljastamaan.

– Ei viitsi nyt paljastella mitään strategioita. Pidetään se salaisuutena, Pukki toteaa.

Maanantaina oli vuorossa 31-vuotispäivät. Norwichin hyökkääjän syntymäpäivien viettoon ei kuulunut erikoisuuksia. Kotiväen onnittelujen lisäksi joukkuetoverit antoivat laulun raikaa Pukille.

– Bussissa kuului synttärilaulu. Sanoin eilen jätkille, että oma perhe on se, jonka kanssa mieluiten viettäisin syntymäpäiviä, mutta tämä joukkue tulee hyvänä kakkosena. Tästä on tullut sellainen traditio, kun viettää synttäreitä heidän kanssaan, Pukki kertoo.

Huuhkajat jatkaa otteluitaan jo keskiviikkona, kun vuorossa on harjoitusottelu Sveitsiä vastaan. Ennen kesän EM-kisoja Suomi kohtaa vielä Ruotsin ja Viron. MM-karsinnat jatkuvat syksyllä kotiottelulla Kazakstania vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat