Teemu Pukki kertoo, milloin Huuhkajien kurssi kääntyi – uskoo yksityiskohdan tuovan etua perjantaina: "Tämä on sellainen peli, mikä meidän pitää voittaa"

Perjantain historiallinen ottelu lähestyy - suosikkifutaaja Teemu Pukki tiedotustilaisuudessa 11:36
Teemu Pukki tapasi mediaa maanantaina Helsingin Kalastajatorpalla.

Teemu Pukin ruuti on ollut kuivaa maajoukkueessa. Viimeksi hän teki lokakuun puolivälissä Turussa Suomen maaleista kaksi Armeniasta 3–0-voittoon päättyneessä EM-karsintaottelussa. Hyökkääjän maaleja odotetaan myös perjantain suurottelussa Liechtensteinia vastaan.

Karsintojen maalihana aukesi viime kesäkuussa Tampereella Bosnia-Hertsegovinaa vastaan. Pukki pohjusti 2–0-voiton kahdella osumallaan. Ottelun avausmaalia ja Nations Leaguen Viro-ottelun osumaa yliajalla Pukki muistelee toistaiseksi suurimmalla lämmöllä. 

Maajoukkueen kurssi kääntyi parempaan jo aiemmin.

– Meille alkoi tulla edellisten MM-karsintojen lopussa pisteitä ja voittoja. Omalla kohdalla käänne tapahtui viimeistään viime vuonna Kansojen liigassa, joka meni meiltä hyvin, Pukki sanoi maanantaina medialle STT:n mukaan.

– Tietysti tulokset ruokkivat sitä, että jatkossakin tulee hyviä tuloksia, Pukki lisäsi.

Pukki on EM-karsintojen parhaita maalintekijöitä seitsemällä osumallaan, mihin on yltänyt muun muassa Portugalin lajisuuruus Cristiano Ronaldo. Suomalaishyökkääjän tähtistatuksesta kertoo se, että hän oli maajoukkueen maanantai-infon ainoa haastateltava.

Tekonurmi sopii Pukille

Ottelu pelataan talvisena ajankohtana poikkeuksellisesti tekonurmella.

– Se on varmaan tähän vuodenaikaan paras alusta. Siitä on hyötyä meille. Pallo liikkuu nopeasti.

Pukki lähetti terveiset Suomen maajoukkueen uskollisille kannattajille.

– Tämä on sellainen peli, mikä meidän pitää voittaa, ja meillä on siihen aseet. Olemme lähellä unelmaa, hyökkääjä linjasi.

Lue myös:

    Uusimmat