Teemu Pukin Norwich sai kyytiä – valmentaja käytti pukukopissa tennistermejä

Jalkapallon Englannin Valioliigan vuonna 1992 alkaneessa historiassa vain kolme joulupäivän sarjajumbona viettänyttä joukkuetta on välttänyt putoamisen. Teemu Pukin Norwich palasi tapaninpäivänä joulunvietosta sarjan viimeisenä, mutta nousu saa vielä odottaa. Norwich hävisi Arsenalille 0–5.

Tenniksestä tuttu 0–6-tappio jäi maalin päähän, mutta Norwichin päävalmentaja Dean Smith koki tenniksen silti sopivaksi verrokkilajiksi kuvaamaan ottelua.

– Käytin pukukopissa tennistermejä kuvaillakseni esitystämme. Se oli täynnä helppoja ja pakottamattomia virheitä. Annoimme helpoista virheistä helppoja maaleja, Smith sanoi viitaten tenniksessä tilastoitaviin virheisiin.

Arsenal teki maalin jo viidennellä minuutilla ensimmäisestä laukauksestaan. Tulos repesi toisella jaksolla Norwichin alistuessa tappioon. Vain muutaman kerran palloon koskenut Pukki pelasi ottelussa täydet 90 minuuttia.

Sarjajumbo Norwich on vain kolmen pisteen päässä säilyjän paikalta mutta kaipaa kipeästi pisteitä otteluruuhkastaan. Norwich kohtaa jo tiistaina Crystal Palacen ja uudenvuodenpäivänä Leicesterin. Joukkue ei ole tehnyt maaliakaan sitten marraskuun 30. päivän, kun Pukki onnistui Newcastlea vastaan.

– Hävisimme Tottenhamille 0–3 ja Manchester Unitedille 0–1, minkä hyväksyn, koska pelasimme hyvin niissä peleissä. Voisin seisoa tässä kuin kuka tahansa muu valmentaja ja selitellä sairastumisesta ja loukkaantumisista, mutta meidän vain pitää olla parempia, Smith sanoi.

City karkaamassa muilta

Valioliigan sarjakärki Manchester City onnistui lyömään tennislukemat Leicesterin verkkoon, kun City vankisti sarjajohtoaan 6–3-kotivoitolla. City teki avausjaksolla neljä maalia 25 minuutissa. City venytti sarjajohtonsa Liverpooliin ja Chelseaan kuuteen pisteeseen. Chelsea voitti sunnuntaina Romelu Lukakun ja kahdesti rangaistuspotkusta onnistuneen Jorginhon maaleilla Aston Villan 3–1.

Tottenhamin Harry Kane pelasi sunnuntaina urallaan kuudetta kertaa tapaninpäivänä ja onnistui yhdeksättä kertaa maalinteossa. Kane jakaa perinteisen ottelupäivän maaliennätyksen Robbie Fowlerin kanssa. Kanen johdolla Tottenham voitti Crystal Palacen 3–0. Southampton voitti alkuillasta West Hamin 3–2.

Tapaninpäivän täysi yhdeksän ottelun kierros kuihtui koronavirustapausten takia kuuteen peliin. Valioliiga jatkuu maanantaina ottelulla Newcastle–Manchester United.

Tiistaina otteluohjelman mukaisista kuudesta ottelusta pelataan neljä. Ottelut Leeds–Aston Villa ja Arsenal–Wolverhampton päätettiin sunnuntaina siirtää myöhempään ajankohtaan, koska Leeds ja Wolverhampton eivät ehdi saada terveiksi pelaamiseen tarvittavaa 13 kenttäpelaajan ja yhden maalivahdin kokoonpanoa. Valioliigassa on jouduttu joulukuussa siirtämään jo 15 ottelua.