Pakastimen sulattaminen on tärkeää, sillä liiallinen jääkerros vie paitsi tilaa kuluttaa myös enemmän sähköä.
Pakastimen sulattaminen käy nopeasti, kun taitaa oikeat niksit.
Pakastimen pikasulatus:
- – Tarvitset suuren pahvilaatikon, sanomalehtiä ja paljon pyyhkeitä pakastimen eteen sekä syvän uunipellin tai suuren uunivuoan.
- – Kiehauta vettä.
- – Avaa pakastimen ovi ja sammuta pakastin.
- – Tyhjennä pakasteet laatikkoon ja peitä ne sanomalehdellä.
- – Ota irtolaatikot ynnä muut pois pakastimesta. Jätä kuitenkin muutama hylly pakastimeen, sillä tarvitset niitä vuokien ja peltien asetteluun.
- – Laita uunipelti tai -vuoka pakastimen ylähyllylle ja kaada kiehuva vesi astiaan.
- – Laita pakastimen ovi kiinni.
- – Kiehauta lisää vettä ja kaada se astioihin.
- – Laita tyhjä pakastinlaatikko alimmalle hyllylle tippuvaa jäätä varten ja poista jäät pakastimesta.
- – Vaihda uusi kuuma vesi vuokiin ja poista irtovaa jäätä käsin.
- – Puhdista pakastinlaatikot ja kuivaa pakastin pyyhkeellä huolellisesti.
- – Laita laatikot sisältöineen takaisin pakastimeen.
- – Laita pakastin jälleen päälle. Jos sinulla on pikapakastusohjelma, hyödynnä sitä hetken verran, jolloin saat pakasteruoat heti kylmään.
(MTV LIFESTYLE)