Tee itse kirjahylly vanhoista puulaatikoista – katso ihana sisustusidea!

Vanhat puulaatikot ovat suosittua sisustustavaraa, eikä niiden suuri kysyntä ole mikään ihme – mummolan vinteiltä ja sisustuskaupoistakin löytyvistä aarteista voi nimittäin taikoa yhtä sun toistakin kaunista kotiin.

Vanhoista puulaatikoista voi tehdä vaikka mitä: Kauniin säilytyspaikan takkapuille tai vaikkapa lakanoille ja lasten leluille. Esimerkiksi sängyn alle siitä saa kauniin säilytyslaatikon, kun pohjaan kiinnittää pyörät ja vuoraa laatikon kankaan avulla.

Puulaatikoista voi koota myös kätevän kirjahyllyn seinälle kiinnitysruuvien ja maalin avulla. Muista kuitenkin kiinittää huomiota siihen, minkä verran ruuvit kestävät painoa ja valitse hyllyn sisältö niiden mukaisesti.

Halutessasi voit myös koota laatikot päällekkäin ilman seinään kiinnitystä. Muista silloin laittaa etenkin alimmaisiin laatikoihin riittävästi painoa, jotta ne eivät pääse keikahtamaan arjen tuoksinnassa.

Kirjahylly puulaatikoista:

Tarvitset:

  • Kiinnityskoukkuja/ ruuveja
  • Maalia toivomassasi värisävyssä
  • Harjan ja mietoa mäntysuopavettä, mikäli laatikot ovat mullan peitossa

1. Suunnittele ensin miten laatikot on tarkoitus asetella: voit laittaa ne esimerkiksi hiukan väljästi kuten kuvassa tai lähemmäs toisiaan.

2. Puhdista laatikot harjan ja pesuveden avulla, mikäli ne ovat likaisia.

3. Maalaa ronskein ottein toivomallasi värisävyllä. Puun ei tarvitse olla sileää ja pienet kauneusvirheet eivät haittaa – päinvastoin! Jos puu on kovin kuivaa ja vanhaa se saattaa imaista helposti paljonkin maalia itseensä. Käytä silloin alle pohjustusmaalia.

4. Kiinnitä laatikot kiinnityskoukkujen tai -ruuvien avulla seinään tai asettele ne päällekkäin seinää vasten. Muista kuitenkin kiinnittää huomiota siihen, etteivät laatikot pääse kaatumaan.

Lue myös:

Hannele Lampela, hannele.lampela@mtv.fi

Kuvat: Riverdale

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja