Mainos

Tee itse kaunis tähtityyny

Lomakotia voi somistaa myös käsin tehdyillä tyynyillä ja peitteillä. Ompele pitsejä ja pellavaa -kirjassa (WSOY) esitellään 24 toinen toistaan kauniimpaa ompelutyötä.

"Ompele pitsejä ja pellavaa" on Chantal Sabatierin tuore kirja, jossa esitellään kauniita tee itse -ideoita romanttiseen kotiin.

Kaunis tähtityyny syntyy helposti loman aikana. Katso ohjeet ja tee vaikkapa kasa erilaisia sohvaa somistamaan!

Tähtityyny

Tarvitset:

 • 26 x 52 cm:n pala raakapellavakangasta
 • 52 x 52 cm:n pala valkoista ohutta pellavakangasta taustapuolelle
 • 2 kertaa 15 x 52 cm:n valkoista ohutta pellavakangasta etupuolen pystysuikaleiksi ja
 • 18 x 18 cm:n pala valkoista pellavakangasta tähtikuviota varten
 • 4 kertaa 4,5 x 50 cm sivunauhoiksi ja
 • 52 cm valkoista puuvillaista välipitsinauhaa, leveys 3,5 cm
 • Sisätyyny 50 x 50

Päällinen:

1. Leikkaa tähtikuvio valkoisesta pellavakangastilkusta ja applikoi kuvio raakapellavakankaan keskelle pykäläpistoin tai koneella siksakpistoin. Voit sommitella tähtikuvion myös käsin, mutta Ompele pitsejä ja pellavaa -kirjasta löydät mallikuvion.

2. Leikkaa pitsinauhasta kaksi yhtä pitkää ptkää ja kiinnitä ne pellavakankaalle käsin tai koneella tähden molemmille puolille.

3. Ompele pellavakangas ja valkoiset pellavakangassuikaleet yhteen oikeat puolet vastaakkain 1 cm:n saumavaroin tyynyn etupuoleksi.

4. Yliluottele valmis etupuoli samoin kuin taustan pellavakangasneliö. Aseta oikeat puolet vastaakkain ja ompele kankaat kolmelta sivulta yhteen 1 cm:n saumavaralla. Jätä tyyny avoimeksi edestä katsottuna oikealta puolelta. Leikkaa kulmat viistoiksi, käännä tyynynpäällinen oikein päin ja silitä se kauniiksi.

Nauhat

1. Käännä silittämällä nauhoiksi tulevien kanggassuikaleiden reunoista 1 cm koko niiden pituudeta. Taita sen jälkeen nauhat pituussuunnassa kaksin kerroin nurjat puolet vastakkain.

2. Ompele nauhat koko pituudelta: taita ja ompele lopuksi nauhan toinen pää sisään, jotta päästä tulee siisti.

3. Silitä päällisen avoimesta sivusta 1 cm sisään päärmeeksi. Kiinnitä nauhojen avoimet päät nuppineuloilla päärmeen alle samalle etäisyydelle saumoista niin, että niiden väliin jää 15 cm. Huolehdi, että ne ovat samalla kohdalla sekä etu- että takakappaleessa.

4. Ompele päärme.

5. Silitä päällinen nauhoineen ja laita tyyny sisään.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.