Tee itse kaunis tähtityyny

Lomakotia voi somistaa myös käsin tehdyillä tyynyillä ja peitteillä. Ompele pitsejä ja pellavaa -kirjassa (WSOY) esitellään 24 toinen toistaan kauniimpaa ompelutyötä.

"Ompele pitsejä ja pellavaa" on Chantal Sabatierin tuore kirja, jossa esitellään kauniita tee itse -ideoita romanttiseen kotiin.

Kaunis tähtityyny syntyy helposti loman aikana. Katso ohjeet ja tee vaikkapa kasa erilaisia sohvaa somistamaan!

Tähtityyny

Tarvitset:

 • 26 x 52 cm:n pala raakapellavakangasta
 • 52 x 52 cm:n pala valkoista ohutta pellavakangasta taustapuolelle
 • 2 kertaa 15 x 52 cm:n valkoista ohutta pellavakangasta etupuolen pystysuikaleiksi ja
 • 18 x 18 cm:n pala valkoista pellavakangasta tähtikuviota varten
 • 4 kertaa 4,5 x 50 cm sivunauhoiksi ja
 • 52 cm valkoista puuvillaista välipitsinauhaa, leveys 3,5 cm
 • Sisätyyny 50 x 50

Päällinen:

1. Leikkaa tähtikuvio valkoisesta pellavakangastilkusta ja applikoi kuvio raakapellavakankaan keskelle pykäläpistoin tai koneella siksakpistoin. Voit sommitella tähtikuvion myös käsin, mutta Ompele pitsejä ja pellavaa -kirjasta löydät mallikuvion.

2. Leikkaa pitsinauhasta kaksi yhtä pitkää ptkää ja kiinnitä ne pellavakankaalle käsin tai koneella tähden molemmille puolille.

3. Ompele pellavakangas ja valkoiset pellavakangassuikaleet yhteen oikeat puolet vastaakkain 1 cm:n saumavaroin tyynyn etupuoleksi.

4. Yliluottele valmis etupuoli samoin kuin taustan pellavakangasneliö. Aseta oikeat puolet vastaakkain ja ompele kankaat kolmelta sivulta yhteen 1 cm:n saumavaralla. Jätä tyyny avoimeksi edestä katsottuna oikealta puolelta. Leikkaa kulmat viistoiksi, käännä tyynynpäällinen oikein päin ja silitä se kauniiksi.

Nauhat

1. Käännä silittämällä nauhoiksi tulevien kanggassuikaleiden reunoista 1 cm koko niiden pituudeta. Taita sen jälkeen nauhat pituussuunnassa kaksin kerroin nurjat puolet vastakkain.

2. Ompele nauhat koko pituudelta: taita ja ompele lopuksi nauhan toinen pää sisään, jotta päästä tulee siisti.

3. Silitä päällisen avoimesta sivusta 1 cm sisään päärmeeksi. Kiinnitä nauhojen avoimet päät nuppineuloilla päärmeen alle samalle etäisyydelle saumoista niin, että niiden väliin jää 15 cm. Huolehdi, että ne ovat samalla kohdalla sekä etu- että takakappaleessa.

4. Ompele päärme.

5. Silitä päällinen nauhoineen ja laita tyyny sisään.

(MTV3)

Lue myös:

  Uusimmat

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja