Kiekkosateen ennätyssankari! Kotiyleisö osoitti Antti Niemelle seisaaltaan suosiota – Jesperi Kotkaniemi veivasi melkoisen maalin

Antti Niemi torjui Montreal Canadiensin 5–1-voittoon Florida Panthersia vastaan mykistävällä tavalla jääkiekon NHL:ssä.

Niemi oli päässyt maalinsuulle, kun Canadiens antoi huilia edellisenä iltana Boston Bruinsia vastaan torjuneelle tähtivahti Carey Pricelle. Suomalaisveskari käytti tilaisuutensa sokeeraavasti ja pysäytti ottelussa kaikkiaan 52 laukausta. Se on Canadiensin seuraennätys runkosarjan kotiotteluissa ja Niemen NHL-uran oma ennätys.

Ainoana miehenä Niemen ohitti Mike Hoffman, joka vei Floridan avauserässä tyylikkäillä harhautuksilla 1–0-vierasjohtoon.

Tämän jälkeen Niemi piti kuitenkin luukut kuin muurattuna kiinni ja Montreal alkoi mättää maaleja järjestyksessä Shea Weber, Phillip Danault, Max Domi, Jesperi Kotkaniemi ja Brendan Gallagher.

Kotiyleisö huusi useaan kertaan Niemen nimeä ja osoitti ottelun loppupuolella suomalaismaalivahdille seisaaltaan suosiota venyttyä jälleen yhteen paraatipelastukseen.

Suomalaishehkua piisasi myös tämän ohella: Jesperi Kotkaniemen kolmannen erän osuma oli huimaa nähtävää. Suomalaistulokas puikkasi laidalta maalille ja veivasi kiekon silmiähivelevällä tavalla maaliin. Kotkaniemi odotti aivan viime hetkeen asti ja nosti kiekon maalin oikealta kulmalta yli Florida-maalivahti James Reimerin. Artturi Lehkonen nappasi osumaan syöttöpisteen.

Kotkaniemi väläytti 4–1-maalinsa jälkeen maireaa hymyä (video tilanteesta alla).

Joel Armia oli aiemmin alustamassa Canadiensin 1–1-tasoitusta, jonka viimeisteli toisessa erässä ylivoimalla Shea Weber.

Niemi on nyt saanut vastuuta 13 pelissä tällä kaudella. Niistä hän on torjunut kahdeksan voittoa, ja hänen torjuntaprosenttinsa on 89,7.

Lue myös:

    Uusimmat