Täystuho tallentui videolle: Asukkaat jäivät ilman kotia – viiden asunnon rivitalo tuhoutui täysin Nurmijärvellä, rajua paloa sammutettiin koko yö

0:37
Rivitalo roihusi ilmiliekeissä Nurmijärvellä uudenvuodenyönä.

Uudenvuoden juhlinta päättyi ikävästi, kun viisihuoneistoinen rivitalo syttyi tuleen tiistaina kello 23 aikaan Nurmijärvellä, Klaukkalan Karjatiellä.

Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle talo oli jo täyden palon vaiheessa.

Kymmenkunta ihmistä ja joitakin lemmikkejä evakuoitiin palavasta talosta. Nyt asukkaat lemmikkeineen ovat tilapäismajoituksessa.

– Henkilövahingoilta vältyttiin, mutta aineellisest vahingot ovat olleet tässä tapauksessa mittavat. Rivitalo on tuhoutunut täysin, ja neljässä huoneistossa katto on tullut alas, sanoo Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Juha Virolainen.

Virolainen kuvaa paloa täystuhoksi ja kertoo, että sammutustyöt kestivät koko yön.

Aktiivinen pelastustoiminta lopetettiin aamuseitsemältä, mutta paikalla on edelleen kolme yksikköä jälkisammutus- ja raivaustöissä.

– Siinä oli aikamoinen sammutusurakka, kun rakenteet piti avata ja jäähdyttää. Jos jonnekin jää vähän kytemään, tulipalo syttyy helposti uudestaan, kun saa vähän ilmaa, Virolainen sanoo.

0:41

Raketit työllistävät

Pelastuslaitos tai Itä-Uudenmaan poliisilaitos eivät ota tässä vaiheessa kantaa palon syttymissyyhyn, mutta Virolainen kertoo yleisellä tasolla, että raketit aiheuttavat huomattavan piikin tulipalotilastoissa uutenavuotena.

Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksella oli yhteensä 38 tulipaloa sammutettavana, kun keskimäärin työvuoron aikana isompia tulipaloja on 2-3. 

– Uusivuosi on pelastuslaitoksen vilkkaimpia päiviä. Ihmiset ovat huolimattomia rakettien ja ilotulitteiden kanssa, ja ne lentävät hallitsemattomasti minne sattuu, Virolainen sanoo.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja