Eteisessä kuivumassa olleet pyykit syttyivät tuleen lasten tulileikkien vuoksi – perhe joutuu evakkoon jouluaattona

Kuivumassa olleet pyykit roihahtivat tuleen Kempeleessä sijaitsevassa perhekodissa jouluaattona. Kaksi toimitettiin ensihoidon toimesta sairaalaan. 

Reilu 300 neliöisen talon eteisessä kuivumassa olleet pyykit syttyivät tuleen tänään noin puoli yhdentoista aikaan aamupäivällä. 

– Lapset olivat leikkineet tulentekovälineiden kanssa, Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen päivystävä Jarno Soisalo kertaa palon syttymissyytä. 

MTV paikalla Hurstien perinteisessä vähävaraisten joulujuhlassa – Sini jatkaa isänsä perintöä 7:31
Hurstien joulujuhla on monen yksinäisen ja vähävaraisen ihmisen joulun kohokohta. MTV vieraili juhlassa jouluaattona. 

Perheen äidin ripeä toiminta pelasti kodin suurelta tuholta

Perhekodin äidin ripeän toiminnan ansiosta tuli ei ehtinyt levitä talon rakenteisiin. Liekit ehtivät käristellä eteisen seinää ja lattiaa, mutta savuvahingot olivat pahimmat tuhot, jotka tulipalo ehti saada aikaiseksi.

– Talon emäntä oli onneksi sammuttanut palon. Meiltä lähti paljon porukkaa paikalle, mutta yhdellä tai kahdella yksiköllä pärjättiin, pelastuslaitokselta kuvaillaan palon suuruutta. 

Kaksi toimitettiin sairaalaan – perhe joutui evakkoon

Soisalo tarkentaa myöhemmin MTV Uutiset Livelle, että puurakenteisessa perhekodissa on sijoitettuna seitsemän lasta. Oletettavasti tulella leikkinyt lapsi sai palovammoja, kun hänen hiuksensa kärähtivät.

Hän sekä savulle altistunut äiti toimitettiin Oulun yliopistolliseen sairaalaan. 

Tulipalo sattui ehkä pahimpaan mahdolliseen aikaan.

– Perhe joutui todennäköisesti jonnekin muualle, sillä savu ehti levitä ympäri taloa, palomestari surkuttelee. 

24.12.2019 kello 14.57: Korjattu ja tarkennettu MTV Uutiset Liven saamilla tiedoilla: Kyseessä on Kempeleessä sijaitseva perhekoti, jonka lapsista yksi sai palovammoja palon aikana. 

Lue myös:

    Uusimmat