Täysin pitelemätön Connor McDavid: supertähti taikoi häkellyttävän hattutempun – "Hänellä on lahja, jota kenelläkään muulla ei ole"

Edmonton Oilers ja Vancouver Canucks kohtasivat kahden päivän sisällä toistamiseen Suomen aikaa perjantaiaamuna. Avausottelun voittanut Vancouver oli uusintakohtaamisessa vailla mahdollisuuksia Oilersin kapteenin Connor McDavidin edessä.

Canucks oli voittanut avauskohtaamisen 5-3, mutta perjantaiaamuna tahtipuikkoon tarttui 24 vuotta keskiviikkona täyttänyt McDavid, joka iski Oilersin toisen, kolmannen ja neljännen osuman.

Eivätkä osumat olleet mitä tahansa sutaisuja. Avauserän päätössekunneilla McDavid seurasi aloituksen jälkeen irtokiekon sähäkästi verkkoon.

Kolmannessa hän haistoi syötön tulevaksi maalin edustalle, johon unohdettuna hän harhautti lukemiksi 4-2.

Mutta osumista toinen saa turtuneemmankin kiekkokatsojan suun aukeamaan. Tehot 0+4 tehnyt Leon Draisaitl pudotti kiekon omalta siniviivalta vauhtiin kiihdyttäneelle McDavidille, joka kiersi vastustajat toisensa perään ja piiskasi leikkauksen päätteksi ranteella kiekon takanurkkaan.

Katso McDavidin hattutemppu alapuolelta

Ykkösketjun kulmahampaat McDavidja Ryan Nugent-Hopkins jäivät ensimmäisessä ottelussa kokonaan ilman tehopisteitä, mutta toisessa ottelussa rävähti: Nugent-Hopkins napautti tehot 2+1 ja McDavid 3+1.

Hattutemppu oli McDavidin NHL-uran seitsemäs runkosarjassa.

– Joskus se sujuu tuolla tavalla. Edellinen esityksemme ei ollut missään nimessä parasta, mutta nyt meillä oli paljon energiaa ja hiukan enemmän virtaa kuin heillä. Sellaista tapahtuu, kun kohdataan peräkkäisinä päivinä, McDavid kommentoi Edmonton Journalin mukaan.

Draisaitl heitti joukkuetoverinsa vireen vitsiksi.

– Häntä on melko helppo taklata. Hän on aika hidas, Draisaitl nauratti toimittajia.

– McDavidia on niin vaikeaa puolustaa. En haluaisi olla se kaveri seisomassa omalla siniviivalla ja yrittämässä puolustaa, kun hän liikkuu tuhat mailia tunnissa. Hänellä on lahja, jota kenelläkään muulla ei ole. Hänellä on nopeus, käännökset, kädet ja peliäly.

Päävalmentaja Dave Tippett antoi oman näkemyksensä ykköstähtensä suoritukseen.

– Connorin kohdalla hämmästyttävät ne hetket, jolloin hän tekee jotain tyhjästä. Kuten se maali ensimmäisen erän lopussa. Yrität saada järjestettyä nopean laukauksen aloituksen jälkeen, etkä usko aikaa olevan irtokiekoille, mutta siellä hän on: irtokiekolla ja iskee sen maaliin. Suuret pelaajat löytävät keinot tuohon, Tippett ylisti.

Lue myös:

    Uusimmat