Tuohtunut Patrik Laine toivoi tuomareilta viiden minuutin rangaistusta – legendaarinen NHL-suoritus jäi odottamaan: "Sen yhden kerran, kun pudotan hanskani"

Patrik Laineen kauden avausottelusta ei sähinää puuttunut. Tamperelainen pyssytti kaksi maalia, antoi syötön ja oli lähellä saada tililleen Gordie Howen hattutempun, mutta tuomarit ehtivät väliin.

Ottelun jälkeen suomalaista puhutti maalien lisäksi tyngäksi jäänyt tappelu Calgaryn Matthew Tkachukin kanssa.

Calgaryn Noah Hanifin taklasi Laineen ketjukaveria Kyle Connoria selkään, jonka seurauksena Laine ja Tkachuk pudottivat hanskat. Kaksikko ehtii vaihtaa muutaman iskun, kunnes tuomarit pääsivät väliin ja komensivat kaksikon rangaistusaitioon.

– Minua ärsytti, koska se olisi ollut Gordie Howen hattutemppu. Sen yhden kerran, kun pudotan hanskani, saan kahden minuutin rangaistuksen. Se on aika noloa, Laine veisteli medialle.

Gordie Howen hattutempuksi kutsutaan jääkiekossa suoritusta, jossa pelaaja iskee saman ottelun aikana maalin, antaa maaliin johtavan syötön ja osallistuu yhteen tappeluun.

Viiden minuutin rangaistusta tilanteesta toivonut Laine tasoitti avauserässä läpiajosta lukemiksi 1-1, tarjoili Connorille Jetsin 3-3-tasoituksen ja viimeisteli jatkoajalla ottelun voittomaalin.