Taylor keksii työkseen nimiä vauvoille – palvelu kustantaa jopa kymppitonnin

Miksi Piano käy nimeksi, mutta Pimu ei? Asiantuntija perustelee päätökset 8:35
KATSO MYÖS: Miksi Kettu, Kromi tai Piano käy nimeksi suomalaisvauvalle, mutta Pimu ei? Asiantuntija perustelee päätökset!

Mikä olisi hyvä nimi neljännelle lapselle? Miten lapsi nimetään oikein? Taylor A. Humphrey ehdottaa vauvoille nimiä rahasta.

Suomalaislasten suosituimmat ensimmäiset nimet viime vuonna olivat Olivia ja Leo. Mikäli kaipaat jotakin erikoisempaa, Taylor A. Humphrey voi auttaa.

33-vuotias amerikkalaisnainen on alkanut tehdä bisnestä lasten nimillä, kertoo New York Post. Taylor perusti jo 2015 yrityksen, josta voi ostaa vauvannimipalveluita.

Nimi maksaa jopa kymppitonnin

"Holistiseksi ja intuitiiviseksi vauvannimikonsultiksi" itseään tituleeraava Taylor toimii myös doulana. Nainen kertoi The New Yorkerin haastattelussa nimenneensä vuonna 2020 yli sata vauvaa; nimeäminen maksaa vähintään 1500 dollaria, noin 1300 euroa, mutta osa pareista on pulittanut jopa 10 000 dollaria, siis yli 9000 euroa, nainen väittää. 

Rahalla saa kaikkea puhelinsoitosta täydelliseen geenitutkimukseen, jonka tavoite on kaivaa esiin suvussa olleita, unohtuneita nimiä. Esimerkiksi Parker-nimisessä kaupungissa ensisuudelmansa kokeneelle parille Taylor ehdotti nimeä Parks.

Ammentaa ideoita elokuvien lopputeksteistä ja tiennimikylteistä

Taylor kertoo rakastaneensa vauvannimiä koko elämänsä ajan ja lukeneensa nimikirjoja huvikseen lapsena. Nykyisin hän ammentaa ideoita esimerkiksi elokuvien lopputeksteistä, tiennimikylteistä ja yleisistä trendeistä.

Vaikka naisen bisnesidea kerää myös kritiikkiä, Taylor vakuuttaa, että nimistä maksavat vanhemmat ovat vain päätöksestä ahdistuneita ja taipuvaisia perfektionismiin.

Mikä nimeksi Della Raen sisarukselle? Tässä vastaus. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

– Jos aiot nimetä vauvan, ihan ensimmäiseksi sinun täytyy alkaa pitää listää suosikkinimistäsi, Taylor neuvoo.

Taylorin mukaan kannattaa tallentaa myös nimiä, joista ei pidä, tai joita suoranaisesti vihaa. Lopuksi listat tulee unohtaa hetkeksi ja ajatella vauvan persoonallisuutta: millainen nimi hänelle sopii?

Antaa nimiehdotuksia somessa

Taylor julkaisee myös TikTok-videoita, joissa ehdottaa sopivia nimiä lapsille. Videot keräävät tasaisesti kymmeniä tuhansia katsojia.

Videollaan hän esimerkiksi ehdottaa nimiä sisaruksille: Calliope-nimisen lapsen sisarukselle hän antaisi nimeksi Florian, Barabas, Roscoe, Stavros tai Balthazar. Seksikkäitä miehen nimiä Talorin mukaan ovat esimerkiksi Kieran, Damien, Chad, Cal ja Rhett.

Nelikirjaiminen nimi neljännelle lapselle? Tässä ideoita. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä

Nainen huomauttaa, etteivät somevideoiden ehdotukset ole koskaan personoituja.

– Miten ne voisivat olla? En tiedä tarpeeksi ihmisistä antaakseni kustomoituja ehdotuksia. Vauvannimikonsultaatiossa luon yhtenäisen mittatilauslistan nimistä, jotka perustuvat täsmällisesti asiakkaiden persooniin, arvoihin, motivaatioon, toiveisiin ja inspiraatioon sen sijaan, että vain valitsisin 5–10 nimeä, jotka tyydyttäisivät monia ihmisiä, Taylor kuvasi Yahoolle.

– Listat ovat täysin räätälöityjä asiakkaalle ja herkkiä sille, millaisen he uskovat lapsensa olevan.

Taylorin mukaan yleinen ongelma on, ettei toinen vanhemmista pidä mistään ehdotetusta nimestä. Siksi nimilistaa hiotaan keskustelujen myötä.

Katso myös: Teiltäkin löytynee tämä rasia – mutta tiedätkö, mikä sen alkuperäinen nimi on?

Teiltäkin löytynee tämä rasia – mutta tiedätkö, mikä sen alkuperäinen nimi on? 0:18

Lue myös:

    Uusimmat