Mainos

Täydet Lapin-junat tunteja myöhässä – VR: asemalla odottaneille järjestetty ruokaa ja lepopaikkoja

Tekniset viat ovat viivästyttäneet pääsiäisen Helsingistä pohjoiseen matkaavia kaukojunia.

Kolariin ja Rovaniemelle matkalla olevat junat viivästyivät tunteja toisen junan autovaunun ongelmien takia. Molemmat junat ovat VR:n viestinnän mukaan täynnä ja molemmissa junissa on noin 400 matkustajaa. Osa odotti yhä aamuneljältä Tampereen asemalla.

VR:n viestinnän mukaan asemalla odottaville on järjestetty Tampereella ruokaa ja lepopaikkoja asemalla seisoviin junavaunuihin. Tikkurilassa odottaville on järjestetty aamupalaa läheiseen hotelliin.

– Ymmärrämme, ettei tämä korvaa mielipahaa ja aiheutunutta vaivaa ja olemme pahoillamme tilanteesta, sanoo Kaisa Enkkelä VR:n viestinnästä STT:lle.

Tampereella asemahallin aukioloaikaa pidennettiin junaviivästyksen takia. Enkkilän mukaan hänen tietojensa mukaan paikalla on ollut yhä henkilökuntaa, mutta yhden matkustajan kanssa on sovittu, että hän tiedottaa asemahallista junavaunuun torkkumaan menneitä odottajia, kun juna on asemalla.

– Yksi matkustaja ilmoittautui itse, että voi pitää muita tilanteen tasalla ja hänen kanssaan on sovittu tästä järjestelystä.

Rataliikennekeskuksesta kerrotaan STT:lle Rovaniemen IC 237 -junan lähteneen matkaan 160 minuuttia myöhässä aikataulustaan. Junan oli määrä lähteä jo ennen iltakymmentä.

Kolarin P 269-juna lähti Helsingin Pasilasta kolmen jälkeen aamuyöllä. Junan piti aikataulun mukaan lähteä illalla noin kymmentä vaille yhdeksän.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.