Täydelliset naiset -tähti Felicity Huffmanin "vanha elämä kuoli" lahjontaskandaalin myötä

Felicity Huffman tunnusti syyllisyytensä USA:n yliopistoskandaalissa 2:04
Felicity Huffman myönsi syyllisyytensä lahjontaskandaalissa.

Täydelliset naiset -tähti Felicity Huffman maksoi tuhansia dollareita, jotta hänen tyttärensä SAT-testituloksia väärennettiin ja tämä pääsisi parempaan yliopistoon.

Vuonna 2019 viisikymmentä ihmistä, mukaan lukien Täydelliset naiset -sarjasta tuttu Felicity Huffman, 61, sai syytteen liittovaltion viranomaisten Operation Varsity Blues -nimellä kulkeneessa operaatiossa. Rikkaiden ja julkkisvanhempien väitettiin maksaneen tuhansia dollareita SAT-tasokokeen pisteiden ja urheilullisen suorituskyvyn testien väärentämisestä, jotta heidän lapsensa pääsisivät eliittiyliopistoihin.

Huffman lähetti 15 000 dollaria, eli noin 14 000 euroa, verovähennyskelpoiseksi hyväntekeväisyysmaksuksi naamioituna säätiölle, jota pyöritti skandaalin keskiössä ollut sisäänpääsykonsultti William Singer. Singer järjesti tietyn valvojan varmistamaan, että Huffmanin tytär saisi hyvät pisteet yliopiston pääsykokeessa.

– Minusta tuntui, että minun oli annettava tyttärelleni mahdollisuus tulevaisuuteen. Mikä tarkoitti, että minun oli rikottava lakia, Huffman kertoi tuolloin ABC 7 Newsin haastattelussa.

Huffman tuomittiin tuolloin 11 päiväksi vankilaan, vuodeksi ehdolliseen vankeuteen, suorittamaan 250 tuntia yhdyskuntapalvelua sekä maksamaan 30 000 dollarin, eli noin 27 900 euron, sakko.

Nyt Huffman on kertonut The Guardianille elämästään tuomion jälkeen. Haastattelu julkaistiin 6. helmikuuta.

– Se on ollut vaikeaa. Vähän kuin vanha elämäsi olisi kuollut ja sinä kuolisit sen mukana. Olen onnekas, että minulla on perhe, rakkautta ja varoja, joten minulla oli paikka, johon laskeutua, Huffman kertoi. 

Hänen aviomiestään William H. Macya, 73, jonka kanssa hänellä on yhteiset tyttäret Sophia, 23, ja Georgia, 21, ei koskaan syytetty tapaukseen liittyen.

Huffmanilla on ollut vaikeuksia löytää töitä skandaalin jälkeen. Hän siirtyi teatteriin ja tekee tänä vuonna debyyttinsä Britannian näyttämöllä Taylor Macin Hir-näytelmässä. Hän esittää Paigea, transsukupuolisen pojan radikaalia äitiä.

Huffman kertoi The Guardianille käsittelevänsä vielä kaikkea tapahtunutta ja sitä, miten hän tällä hetkellä voi. 

– Kävelen huoneeseen sen kanssa. Tein sen. Se on mustavalkoista. Mutta niin kauan, kun lapseni ja mieheni voivat hyvin, tunnen myös itse voivani hyvin, Huffman kertoi. 

Huffmanin lisäksi toinen kuuluisista tapaukseen sekaantuneista vanhemmista oli näyttelijä Lori Loughlin, joka tunnetaan erityisesti Full House -sarjasta. Loughlin tuomittiin kahden kuukauden vankeusrangaistukseen, josta hän vapautui joulukuussa 2020. Lisäksi näyttelijän täytyi maksaa 150 000 dollarin, eli noin 139 200 euron, sakot sekä suorittaa 100 tuntia yhdyskuntapalvelua. 

Lue myös:

    Uusimmat