Täydelliset mokkapalat – Hellapoliisin resepti ja vinkit

Nappaa Hellapoliisi Kati Jaakosen resepti ja vinkit täydellisiin mokkapaloihin.

Mokkapaloja on leivottu Suomessa jo vuosikymmenten ajan ja suussa sulava herkku on pysynyt jälkiruokien kestosuosikkina vuodesta toiseen. Miten sitten syntyvät ne täydelliset mokkapalat? Hellapoliisi Kati Jaakonen neuvoo:

– Mokkapalojen pohjassa tulee olla riittävästi, mutta ei liikaa kaakaojauhetta ja pinnalla kunnon kerros upeasti kahvilla maustettua tomusokerikuorrutetta. Parhaimpia ovat nurkkapalat, sillä niiden reunoille on yleensä valunut lisäannos kuorrutetta.

Mokkapalojen valmistus on Hellapoliisin mukaan helppoa ja onnistuu lapsiltakin. Jos kuorrutteesta meinaa tulla liian paksua, kannattaa joukkoon lisätä vähän kerrallaan lisää kahvia ja sekoittaa, kunnes seos on sopivan levitettävää.

– Jos taas kuorrutteesta tulee liian ohut, korjataan asia lisäämällä hieman tomusokeria. Mokkapaloissa käytettävä kaakaojauhe on sokeroimatonta, tummaa kaakaojauhetta. Sokeroitu on liian mietoa tähän tarkoitukseen.

Hellapoliisi Kati Jaakonen muistaa mokkapalat elävästi omasta lapsuudestaan.

– 70-luvulla syntyneelle lapselle ne olivat superherkkua, joita äiti leipoi syntymäpäiville. Mokkapalat kuuluivat lapsuuteni ensimmäisiin leivonnaisiin, joita valmistin itse. Mokkapaloja leivoin aina kun alkoi tehdä mieli jotain hyvää.

Hellapoliisin täydelliset mokkapalat

– Tämä resepti on kulkenut mukanani jo noin 30 vuotta ja osaan sen vaikka unissani. Tiesitkö, että voit valmistaa mokkapalat myös ilman pohjan ja kuorrutteen kaakaojauhetta? Näin saat aikaan vaaleita mokkapaloja, jotka maistuvat silti upeasti kahvilta ja näyttävät tyylikkäiltä myös aikuisten juhlapöydässä. Korvaa silloin pohjan kaakaojauhe vehnäjauhoilla ja kuorrutteen kaakaojauhe tomusokerilla.

(Klikkaa reseptin otsikkoa, niin pääset koko ohjeeseen)

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja