Mainos

Tiesitkö? Kelmua voi käyttää myös näin – 12 kätevää niksiä

Seuraavissa tapauksissa kannattaa ottaa rulla kelmua avuksi.

Jos kurkistat kaappeihisi, sieltä löytyy melko varmasti rulla tuorekelmua. Vaikka kelmu on kaikille tuttu tuote, harva tietää, kuinka monipuolinen tuote se loppupeleissä oikein on. Seuraavat niksit kannattaa painaa mieleen!

1. Estä jäätelöä kovettumasta

Pakkasessa jäätelön pinnalle muodostuu helposti ikäviä jääkiteitä, joiden muodostuminen voidaan estää helpsoti kelmun avulla. Seuraavan kerran kun olet laittamassa jäätelöä pakkaseen, vuoraa se kelmulla, jolloin jäätelön rakenne pysyy mitä parhaimpana pakastuksesta huolimatta.

2. Valmista uppomunia

Uppomunien valmistus on melko haastava operaatio, mutta kelmun avulla tämäkin homma helpottuu huomattavasti. Vuoraa muki kelmulla, riko kanamuna mukiin ja sulje tiiviisti kelmua kierittämällä. Siirrä kelmutettu kananmuna normaalisti kiehuvaan veteen ja anna kypsyä tarvittava aika. Kun poistat kelmun, tuloksena on täydellinen uppomuna!

3. Pidä kukat tuoreina

Jos haluat pitää kukkakimpun mahdollisimman hyvässä kunnossa ennen maljakkoon asettamista, kääri kukkien varsien ympärille muutama kostea talouspaperi ja papereiden päälle kerros kelmua. Kukat pysyvät tuoreina pidemmänkin matkan.

4. Eristä ikkunat

Jos ikkunoistasi hujuttaa kylmää ilmaa sisään, vuoraa kylmää päästävät kohdat kelmulla.

5. Erinomainen muuttoapuri

Kelmu soveltuu hyvin pakkausmateriaaliksi muuttoon. Kun käärit tavarasi kelmuun, voit taata sen, ettei osia tipahtele muutossa matkan varrelle. Aterimien pakkaamisessa kelmu on aivan ehdoton, sillä se pitää välineet yhdessä nipussa ilman, että haarukoiden tai veitsien terät pääsevät rikkomaan mitään.

6. Pidä jääkaappi puhtaana

Oletko kyllästynyt puhdistamaan jääkaapin hyllylle pudonneita kastike- tai muita lihatahroja? Vuoraa jääkaapin hyllyt kelmulla ja vaihda uuteen aina, kun kelmu näyttää likaantuneen. Säästyt näin monelta siivousreissulta.

7. Pitää banaanit syömäkelpoisina

Kun käärit banaanien päät tuorekelmuun, tulet samalla pysäyttäneeksi niiden kypsymisprosessin. Muovi estää nimittäin kypsymistä nopeuttavan etyleenikaasun muodostumisen ja pitää banaanisi pidempään syömäkelpoisina.

8. Vältä ikävät yllätykset

Kosmetiikkapakkaukset vuotavat helposti laukussa, ja matkakohteeseen päästyä laukussa voi odottaa ikävä yllätys. Tämän voit estää lisäämällä palan kelmua tiiviisti pullon suun ja kannen väliin, jolloin korkin avautuminenkaan ei saa shampoota vuotamaan laukkuusi.

9. Estä kuivuminen

Muovikelmu ei läpäise vettä, minkä ansiosta se on erinomainen apu monessa puuhassa, kuten maalaamisessa. Jos maalausurakkasi jatkuu vielä seuraavana päivänä, kierrä maalitela kelmuun, jolloin estät maalia kuivumasta ja pääset jatkamaan seuraavana päivänä hommia ilman turhaa välineiden pesua.

10. Pelasta viini

Jos korkki rikkoutuu ja korkin palasia joutuu viiniin, hätä ei ole tämän näköinen. Kaada viini karahviin tai lasikannuun ja lisää sekaan pala palloksi rypistettyä kelmua. Kelmupallo kerää itseensä korkin jäänteet, ja viini on taas pian täysin juotavaa.

11: Suojaa silmälasisi

Huono näkö ja erilaiset sotkua aikaan saavat urakat voivat olla haastava yhtälö. Jos et halua liata silmälasejasi, peitä ne kelmulla, jolloin lasit pysyvät puhtaana, mutta näkösi säilyy ennallaan.

12. Hankkiudu eroon hedelmäkärpäsistä

Luo hedelmäkärpäsille ansa kaatamalla lasiin hieman omenaviinietikkaa ja astianpesuainetta. Peitä lasi kelmulla, johon pistelet hieman reikiä. Etikan makeus houkuttelee hedelmäkärpäset lasiin ja astianpesuaine pitää huolta lopusta.

Lähde: TheSun

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.