Arjen pelastaja! 11 vaihtoehtoista käyttötapaa vauvantalkille

Vauvantalkkia käytetään pääasiassa vaippaihottuman ehkäisyyn, mutta tästä valkoisesta jauheesta on paljon muuhunkin. Saatat yllättyä siitä, kuinka monikäyttöinen tämä raikkaan tuoksuinen tuote oikein onkaan.

Kuka sanoo, että talkki olisi tarkoitettu ainoastaan vauvojen pyllyihin?

Talkki on itse asiassa monikäyttöinen tuote, joka ratkaisee monet arkiset ongelmat aina rasvatahroista haiseviin kenkiin. Talkkipurkki kannattaa siis ostaa kaappiin, vaikka vauvoja ei kodissasi olisikaan. 

1. Helpotusta kuumiin öihin

Etenkin kuumina kesäöinä talkki on käytännöllinen tuote, sillä se imee sängystä tehokkaasti hien ja kosteuden. Ripottele pieni määrä talkkia petivaatteiden sekaan ja nuku yösi rauhassa.

2. Rasvatahrojen poistaja

Talkki imee itseensä rasvaa, ja se onkin oiva apu rasvatahrojen poistamisessa. Seuraavan kerran, kun paidallesi tai matolle roiskuu rasvaa, ripottele tahran päälle talkkia. Rasva imeytyy talkkiin, jolloin tahra on huomattavasti helpompi puhdistaa.

3. Pidä kirjat kunnossa

Anna vanhoille kirjoillesi uusi elämä, ja ripottele niiden sivuille talkkia. Talkki imee kosteutta, jolloin pääset eroon kirjoissa piilevästä homeesta jättäen rakkaisiin kirjoihisi raikkaan tuoksun.

4. Korosta ripsiäsi

Jos kaipaat täydellistä meikkiä, ota talkki apuun. Pölytä talkkia ripsillesi ennen ripsivärin levitystä ja ripsiesi ilme korostuu entisestään.

5. Vaeltajan apuri

Jos tiedät, että edessä on pitkä ja hiostava kävelymatka, levitä talkkia sisäreisiisi, jolloin hankaaminen vähenee huomattavasti. Voit käyttää talkkia myös muihin hankaaviin kohtiin.

6. Raikasta kengät

Koko päivän jalassa olleet kengät voivat haista melko luotaantyöntäviltä. Kengät saa helposti raikkaiksi täyttämällä kengät talkilla. Anna talkin vaikuttaa yön yli, puhdista kengät aamulla ja nauti uudenveroisista kengistäsi.  

7. Estä natina

Puulattia on kotoisa, mutta voi natista ikävästi. Natinan saa kuitenkin lopetettua helposti ripottelemalla talkkia lattialle ja lakaisemalla sen koloihin. Kokeile vaikka, ei natise enää tämän kikan jälkeen!

8. Karkota muurahaiset

Muurahaiset eivät osaa arvostaa talkin tuoksua, joten se onkin kätevä apu muurahaisten hävittämiseen. Ripottele talkkia ovensuihin ja ikkunoihin, jos haluat päästä eroon kutsumattomista vieraista. Tämä kikka toimii myös piknikillä

9. Kiinnitä meikki

Älä maksa turhaan kalliista viimeistelypuutereista, silla meikki kiinnittyy kasvoillesi yhtä hyvin myös talkin avulla.

10. Kissanhiekan hajun parantaja

Ripottelemalla talkkia kissanhiekan sekaan pidät ikävät hajut helposti poissa kodistasi.

11. Pika-apua likaisiin hiuksiin

Kiire ja hiukset likaisina? Ei hätää, sillä talkin ja leivinjauheen sekoituksella saat valmistettua edullisen kuivashampoon. Ripottele seosta jakaukselle ja harjaa hiuksiisi. 

Testaa myös ruokasoodan vaikutukset kodin siivouspuuhissa. Katso vinkit videoilta:

Lähde: Popsugar

Lue myös:

    Uusimmat