Mainos

Tavalliset netinkäyttäjät paikansivat toisen lasten hyväksikäyttöpaikan Europolin listalta? Suomalainen Olli mukana etsinnöissä

4:23

Tavallisten kansalaisten ponnistukset auttaa viranomaisia lasten hyväksikäyttötapausten selvittämisessä tuottivat mahdollisesti jälleen tulosta.

Olli Enne kertoi MTV Uutisten toimitukselle, miten hän tunnisti Kiinassa sijaitsevan talon katon nettisalapoliisityöllä.

Nyt vapaaehtoiset uskovat tunnistaneensa hotellin, jonka kuvan Europol jakoi tunnistamisen toivossa. Aktiivisten etsijöiden arvion mukaan kyseessä olisi Tossa de Marin kunnassa Espanjassa sijaitseva hotelli.

Poliisijärjestö hyödyntää somen joukkoälyä

Europol jakaa sivuillaan ja sosiaalisessa mediassa kuvia, joissa on kuvankaappauksia materiaalista, jossa esitetään lasten hyväksikäyttöä. Kuvista on poistettu henkilöt, mutta yleisön toivotaan kuvissa sijaitsevien esineiden ja paikkojen avulla voivan antaa viranomaisille vihjeitä siitä, missä materiaali on kuvattu. Tällä toivotaan päästävän myös lapsia hyväksikäyttävien rikollisten kintereille, ja mahdollisesti estävän hyväksikäytön jatkuminen.

Suomalainen Olli Enne sai huomattavaa tunnustusta, kun tämä hyvin todennäköisesti tunnisti Europolin kuvassa jakaman katon Kiinassa sijaitsevaksi rakennukseksi. Työssään hän hyödynsi muun maussa karttaohjelmia ja katunäkymiä.

Sauli löysi allasalueen

Nyt suomalainen Twitter-käyttäjä Sauli L kertoo Enteen inspiroimana paikantaneensa kuvan hotellin allasalueesta. Pian useampi muukin käyttäjä vahvisti kuvillaan, että havainto mitä luultavimmin on oikea. Olli Enne oli suomalaisen kanssa yhteyksissä myös puhelimitse keskustellen aiheesta.

Europol ei ole itse vahvistanut sen enempää Enteen havaintoa kuin tuoretta löytöä, mutta useat ovat vakuuttuneet kyseessä olevan oikeat rakennukset yksityiskohtia myöten.

Europolilla voi kestää jonkin aikaa vihjeiden tarkastamisessa, eivätkä poliisiorganisaatiot välttämättä halua tiedottaa asioista ennen erilaisten tutkintatoimenpiteiden valmistumista. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja