Tämä WhatsApp-viesti johti 11 huumeringin jäsenen pidätykseen – moderni teknologia paljasti rikolliset

Walesissa, Iso-Britanniassa onnistuttiin tunnistamaan huumeringin jäsen WhatsAppin välityksellä lähetetystä kuvasta. Tunnistus johti lopulta 11 huumeringin jäsenen pidätykseen, uutisoi BBC.

Bridgendissa, Walesissa pidätetyn miehen puhelimesta löytyi keskusteluja huumekaupasta sekä kuva tuntemattoman miehen kämmenestä, jolla oli ekstaasitabletteja. Myös osa huumeiden myyjän sormista oli havaittavissa kuvasta.

Myyjä oli lähettänyt kuvia WhatsAppin avulla tuotteistaan potentiaalisille asiakkaille. Vaikka WhatsAppin viestit ovat salattuja, poliisi voi päästä niihin käsiksi joko lähettäjän tai vastaanottajan puhelimesta.

Kuva diilerin kädestä lähetettiin poliisin erikoisyksikköön, jossa uudenlaisen teknologian ansioista sormenjäljistä onnistuttiin tunnistamaan osa ja poliisit pääsivät rikollisen jäljille.

Sormenjälkien tunnistaminen johti lopulta 11 huumeringin jäsenen pidättämiseen. Näiden uskotaan olevan ensimmäiset pidätykset Walesissa, jotka on onnistuttu tehdä tunnistamalla rikollisen sormenjäljet kuvasta.

Uraauurtavaa teknologiaa käytetty jo vuosia sitten Suomessa

Walesin poliisissa toimivan Dave Thomasin mukaan modernin sormenjälkitunnistusteknologian käyttö oli uraauurtavaa. Poliisit aikovat jatkossakin tarkkailla enemmän, mitä kuvia pidätettyjen puhelimista oikein löytyy mahdollisten todisteiden varalta.

Ilta-Sanomat kertoo, että Suomessa rikollinen on tunnistettu jo muutama vuosi sitten samalla teknologialla netin kauppapaikalle jaetusta kuvasta. Asuntomurron tehnyt rikollinen oli ottanut kuvia varastamistaan koruista kämmenensä päällä, ja sormenjäljet erottuivat kuvista selkeästi.

Lähteet: BBCIlta-Sanomat, Mashable

***

Miten hyvin toimii WhatsAppin syksyllä julkaistu live-sijainti? Katso MTV Digin testi videolta!

1:19

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja