Mainos

Tauno kuvasi hämmästyttävän näyn kotipihastaan – uskoisitko, että kuvat on otettu samana päivänä vuoden välein?

1:23

Kevätsäästä ei voi koskaan tietää. Näin voi päätellä utajärveläisen Tauno Holapan kuvaparista viime ja tältä vuodelta. Toisessa paistatellaan helteessä, toisessa on paksu hanki.

Tauno Holapan kotipihastaan Utajärvellä Pohjois-Pohjanmaalla nappaamat valokuvat äitienpäivältä viime vuodelta (14.5.2017) ja tältä päivältä (17.5.2018) osoittavat hyvin sen vanhan totuuden, että vuodet eivät ole veljiä keskenään, ainakaan Suomessa.

Lähes tasan vuosi sitten otetussa kuvassa on maassa paksu hanki ja luonto on talviasussaan.

Tänään otetussa valokuvassa taivas on helteisen sininen ja maisema kesäisen vehreä.

– Aamulla, kun avasin Facebookin, löysin sieltä vuosi sitten tallentamiani kuvia, joihin olin kirjoittanut, että lunta on satanut 15 senttiä. Koko viime kevät oli ollut kylmä, ja muistaakseni vielä kesäkuun alussakin satoi lunta. Ja juhannusviikolla tuli rakeita, Holappa muistelee.

Tänä vuonna kesä tuli kuin varkain.

– Monet ihmettelevät, miten se onkin näin päässyt jo kesä alkuun. Se tuli viime viikolla ihan parissa yössä. Koivun lehdet ovat nyt jo isoimpia kuin kahden euron kolikko. Vaahteroissakin on jo pientä kukkaa. Pääskysiä on ollut täällä jo pari viikkoa.

Holapan lämpömittarissa oli tänään iltapäivällä 23,5 astetta lämmintä.

– Nyt voi ulkoilla shortsit jalassa vielä illallakin.

Tänä vuonna äitienpäivä oli mittaushistorian lämpimin

Myös sääuutiset tänä ja viime keväältä kertovat, että ero lämpötiloissa on ollut suuri. Viime vuonna äitienpäivää vietettiin osassa maata keskimääräistä kylmemmässä säässä ja tarjolla oli paikoin luntakin.

Tämän vuoden äitienpäivä oli Ilmatieteen laitoksen tilastojen mukaan lämpimin ainakin 58 vuoteen. Laitoksen tilastot ulottuvat vuoteen 1960.

  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.