Tätäkin on nyt tutkittu: Mitä huulipunasi väri paljastaa persoonastasi?

Huulipunan valitsiminen voi perustua omiin väri ja -meikkimieltymyksiin, mutta mitä eri sävyt oikein viestivät? Naiset tuntuvat nimittäin tuomitsevan toiset jo pelkän huulipunan perusteella, väittää brittiläinen selvitys.

Olisitko uskonut, että jopa huulipunan väri voi vaikuttaa ihmisten ennakkokäsityksiin persoonastasi – ja jopa aikeistasi? Brittiläisen selvityksen mukaan ihmiset tekevät heti johtopäätöksiä naisen persoonallisuudesta tämän huulipunavalinnan mukaan, uutisoi Female First.

Lisäksi tietoiset huulipunavalinnat esimerkiksi työhaastatteluun ja ensitreffeille linkittyvät pitkälti siihen, millaiseksi nainen tuntee itsensä. Mutta mitä punainen, nude ja tummat sävyt oikein viestittävät?

Punainen huulipuna – uhka vai mahdollisuus?

Yli 80 prosenttia selvitykseen osallistuneista brittinaisista koki, että kirkkaan värisen huulipunan valitsijat ovat itsevarmoja: 60 prosenttia puolestaan koki, että kirkkaat sävyt kuvastavat ystävällisyyttä. Huolimatta tästä alle kuusi prosenttia valitsisi punaisen tai kirkkaan sävyn esimerkiksi työhaastatteluun.

– Punainen väri herättää huomiota, mikä tekee sinusta muistettavan esimerkiksi haastattelussa tai uudessa sosiaalisessa tilanteessa. Kuitenkin punaiset sävyt kuvaavat myös kilpailuhenkisyyttä, ja jos punaista huulipunaa käyttää kokomustaan pukeutuneena, saattaa itsestään antaa aggressiivisen kuvan, väreihin erikoistunut psykologi Angela Wright kuvailee.

Wright kehottaakin punaisen huulipunan suosioita valitsemaan myös kirkkaita värejä asukokonaisuuteensa.

– Silloin kirkkaat sävyt, kuten punainen huulipuna, kuvastavat avoimuutta ja säteilevät ystävällisyyttä.

Punainen huulipuna tosiaan yhdistetään itsevarmuuteen – naiset myös kuvailivat tuntevansa itsensä seksikkääksi punatuin huulin. Joka kolmannes selvitykseen osallistuneista naisista kuvaili, että voisivat valita punaisen huulipunan ensitreffeille.

– Punainen väri on stimuloiva väri, joka vaikuttaa fysiikkaan esimerkiksi nostattaen pulssia. Tämä heijastelee samankaltaista reagointia kuin kiihottuminen, joten jos valitset punaisen huulipunan ensitreffeille, varmista ettet anna itsestäsi rohkeampaa vaikutelmaa kuin mitä aikeesi ovat, Wright muistuttaa.

Vaaleat sävyt – ujon valinta?

85 prosenttia selvitykseen osallistuneista naisista koki, että vaaleita huulipunan sävyjä suosivat naiset vaikuttavat ujoilta. Kuitenkin yli 60 prosenttia kertoi valitsevansa mieluusti vaaleansävyisen huulipunan esimerkiksi työhaastatteluun, ensimmäisenä työpäivänä ja silloin, kun he tapaavat ensi kerran kumppaninsa perheen.

– Naiset yhdistävät vaaleat sävyt varautuneisuuteen ja ujouteen. Mutta omalla kohdalle tultaessa monet naiset valitsevat vaalean punan erilaisiin tilaisuuksiin varmistaaksen, etteivät he herätä liikaa huomiota, Wright kuvailee.

– Vaaleat ja nudet huulipunat ovat turvallinen valinta. Vaaleita sävyjä suosiville punaisen huulipunan laittaminen voi aiheuttaa sen, että itsevarmuus päinvastoin murenee, vaikka punainen huulipuna viestii yleisesti itsevarmuutta.

Tummat sävyt – iik?

70 prosenttia selvitykseen osallistuneista brittinaisista koki huulipunassaan erityisen tummia sävyjä käyttävien naisten vaikuttavan epäystävällisiltä – vain 22 prosenttia kertoi itse käyttävänsä tummia sävyjä huulimeikissään.

Wrightin mukaan erityisen tumma huulimeikki voi viestiä muille, että kohtalokkaalla värillä pyritään suojelemaan jonkinlaista salaisuutta.Lähes mustanpuhuvia sävyjä suosittiin esimerkiksi firman pikkujouluissa: onko huulipunan tarkoitus osoittaa, että haluaa pitää kollegoihin tietyn etäisyyden?


Kysyttäessä, mistä huulipunasta nainen ei haluaisi luopua, vastaukset jakautuivat punaisen ja nuden välillä. Angela Wrightin mukaan kahtiajaossa kyse voi olla juurikin siitä, että puolet naisista kokee olevansa itsevarmoja ja toiset mieltävät itsensä ujoiksi.

Lähde: Femalefirst

Lue myös:

    Uusimmat