Mainos

Tätä hetkeä maailma ei unohda: Katso, kuinka Notre Damen kuuluisa torni romahtaa tulipalossa ja järkyttää silminnäkijät syvästi

0:30
Katso, kuinka Notre Damen keskitorni romahtaa. Hetki sai monen pariisilaisen surulliseksi.

Ihmiset ympäri maailman järkyttyivät maanantaina, kun tieto Notre Damen katedraalin tulipalosta levisi. Karmeaa tuhoa aiheuttanut palo romahdutti katedraalin tornin.

Pariisilaiset ja kaupungin turistimassa kerääntyivät maanantaina seuraamaan, kun ikonisen Notrde Damen katedraalin palo levisi. Lohdutonta näkyä seurattiin myös tiedotusvälineiden välityksellä ympäri maailmaa useissa suorissa lähetyksissä.

Palo sai aikaan suurta tuhoa ja romahdutti suuren osan katedraalin katosta. Liekit veivät mennessään myös 90-metrisen tornin.

Tornin sortuminen tallentui monen paloa seuranneen kameraan. Romahdus sai aikaan surunhuudahduksia ja kyyneleitä.

Palo saatu hallintaan

Maanantai-iltana pariisilaiset kerääntyivät laulamaan hymnejä, kuten Ave Mariaa liekkien nuoleman katedraalin ulkopuolelle.

Palo saatiin aamuun mennessä hallintaan, eivätkä länsipuolen kaksi suurta kellotornia tuhoutuneet. Sammutustöissä loukkaantui ainakin yksi palomies.

Palon syttymissyytä ei vielä tiedetä, mutta viranomaisten mukaan ei ole syytä epäillä, ettei syttyminen olisi ollut vahinko. Tulipalo saattoi saada alkunsa katedraalin mittavien remonttitöiden seurauksena.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja