Tätä et ehkä näe televisiossa – yrittäjä saapuu Linnan juhliin satoja kertoja käytetyistä mopeista tehdyssä takissa

Saana “Supersiistijä” Tyni on suunnitellut ompelijamestari Paula Malleuksen kanssa moppitakin satoja kertoja käytetyistä mopeista.

Itsenäisyyspäivän vastaanotolle Presidentinlinnaan kutsun saanut yrittäjä Saana Tyni, 31, suunnitteli tekeillä olevan iltapukunsa päälle moppitakin vastalauseena kulutusta ja pikamuotia kohtaan. 

– Vastustan pikamuotia ja haluan omalla asulla korostaa materiaalien kierrätettävyyttä, Tyni kertoo. 

Tyni toimii siistijänä ja toimitusjohtajana Koti Puhtaaksi -perheyrityksessä. Yritys valittiin tänä vuonna Suomen parhaaksi työpaikaksi ja Euroopan parhaaksi siivousalan työpaikaksi. Tynin yritys työllistää tällä hetkellä 203 siivousalan ammattilaista. 

Kestävä kehitys on Tynille tärkeää ja hän haluaa haluaa, että itsenäisyyspäivän vastaanotolla hänen yllään nähtävä pukukin tehdään käytetyistä materiaaleista. 

Takin päämateriaali on tuhansia koteja puhdistaneet mopit. Nämä mopit ovat alunperinkin suomalaista käsityötä Vileda Professionalin Salon tehtaalta. Nyt mopit saavat uuden elämän ekologisena turkiksena.

Tyni kertoo halunneensa teettää koko pukunsa kierrätetyistä materiaaleista.

– Kyselin useammaltakin suunnittelijalta tarjousta tämänhenkisen puvun suunnittelusta, mutta monet yrittivät toppuutella ideoitani. Paula (Malleus) syttyi tälle idealle heti ensimmäisessä puhelussa ja valintani oli sitä myötä selvä.

Idea moppitakkiin tuli yllättäen Malleuksen katsellessa, mitä kaikkea Tynin johtaman yrityksen varastosta oli löytynyt. Tyni oli lätkäissyt käytetyn mopin tiskiin.

– Katsoin aluksi, että mikä ihmeen minkki tuo on ja sitten mulla välähti, että tostahan sais mageen turkiksen, Malleus kertoo. 

Myös Linnan juhlien puku tehdään kierrätetyistä materiaaleista.

– Se on ihanan eloisa ja ihan minun näköinen asu,  Tyni kertoo.

Muokattu 20.11.2019 klo 14.20: Moppeja käytetty satoja, eikä tuhansia kertoja. Mopit ovat peräisin Vileda Professionalin, eivät Viledan Salon tehtaalta. 

Lue myös:

    Uusimmat