Mainos

MTV paikalla: Liittyykö kohuttu Airiston Helmi Oy KRP:n suuroperaatioon? Paraisilla toimivan yhtiön alueella poliiseja

0:54

Turun Sanomat kertoo, että Paraisilla Ybbersnäsissä sijaitsevan Airiston Helmi Oy:n kiinteistön edestä on lähtenyt neljä pakettiautollista poliiseja.

Keskusrikospoliisi (KRP) on kertonut, että se tekee viikonloppuna kotietsintöjä Varsinais-Suomen alueella. Etsinnät liittyvät epäilyihin, joiden mukaan nimeämättömän osakeyhtiön toiminnassa on pesty rahaa miljoonien eurojen edestä. Lisäksi yhtiön epäillään käyttäneen toiminnassaan pimeää työvoimaa.

TS:n mukaan Airiston Helmi on venäläisomistuksessa oleva yhtiö, jolla on kiinteistöjä Turun saaristossa. KRP ei vahvista STT:lle, liittyykö Airiston Helmi jotenkin tutkintaan.

–  En pysty millään tavalla vahvistamaan. Operaatio jatkuu edelleen ja todennäköisesti jatkuu huomennakin, kertoo rikostarkastaja Markku Ranta-aho KRP:stä STT:lle.

MTV Uutiset ei tavoittanut yhtiön edustajaa kommentoimaan tapahtumia, mutta paikalla olleen MTV:n kuvaajan mukaan alueella on edelleen poliiseja.

STT:n paikalla olevan kuvaajan mukaan operaatio oli puoli kolmen aikaan iltapäivällä edelleen käynnissä Ybbersnäsintien päädyssä, jossa on Airiston Helmi Oy:n kiinteistö.

Poliisin tiesulku oli Torpparintien kohdalla. Paikalta ajoi pois harmaa pakettiauto, jonka kyydissä näkyi ihmisiä kommandopipot päässä. Sininen pakettiauto tuli paikalle.

Airiston Helmen lähellä asuva mies kertoi Åbo Underrättelser -lehdelle, että poliisi oli pysäyttänyt hänet aamupäivällä. Miehen mukaan poliiseilla oli kommandopipot ja rynnäkkökiväärit. 

Keskusrikospoliisi (KRP) on kertonut, että se tekee viikonloppuna kotietsintöjä Varsinais-Suomen alueella.

Otsikoissa ennenkin

Airiston Helmi Oy on ollut otsikoissa viime vuosina kiinteistö- ja tonttikauppoihinsa liittyen. Esimerkiksi vuonna 2015 Iltalehti kirjoitti, että venäläistaustainen, Suomeen rekisteröity Airiston Helmi Oy on hankkinut järjestelmällisesti merenranta- ja saarikiinteistöjä Turun saaristosta vajaan kymmenen viime vuoden aikana.

Iltalehden mukaan syvävesiväylien varrella toteutetun järjestelmällisen maanhankinnan lomassa Airiston Helmi on hankkinut omistukseensa myös merivoimien aluskalustoa puolustusvoimien poistomyynnistä. 

Uuden Suomen vuonna 2016 julkaistun jutun mukaan yhtiön toiminta on puhuttanut Paraisilla ja muuallakin Turun saaristossa, mistä Airiston Helmi on ostanut useita tontteja ja saaria. Paraisilla naapurit ovat riidelleet Airiston Helmen ja kunnan kanssa helikopterimelusta ja rakennusluvista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.