Tästä Vesa-Matti Loirin testamenttiriidassa on kyse – Jenni-tytär vastustaa isänsä viimeistä tahtoa: "Tulee tarkastella onko syytä epäillä rikosta"

4:57
Laulaja ja näyttelijä Vesa-Matti Loiri teki hienon uran. Katso videolta Loirin uran huippukohdat!

Edesmenneen Vesa-Matti Loirin testamentista on noussut erimielisyyksiä taitelijan lasten kesken. 

MTV Uutisten saamista asiakirjoista ilmenee, että edesmennyt Vesa-Matti Loiri laati testamenttinsa huhtikuussa 2022, eli noin neljä kuukautta ennen kuolemaansa. Loiri kuoli 77-vuotiaana 10. elokuuta. Loiri määräsi testamentissaan perintönsä jakamisesta ja toivoi, ettei perinnöstä syntyisi riitoja.

Toiveen vastaisesti asiasta on kuitenkin syntynyt kiistaa, sillä Loirin Jenni-tytär ei allekirjoita isänsä viimeistä toivetta. 

– Jenni Loiri ei ole hyväksynyt perittävän testamenttia, vaan on ilmoittanut, että se on laadittu perittävän ollessa jo vakavasti sairas ja vahvan kipulääkityksen alaisena ja katsonut, että testamentin pätevyys on selvitettävä, asianajaja Mari Lampeniuksen laatimassa vastineessa todetaan.

Lisäksi Jenni-tytär vastustaa sitä, että Tuula Rainto toimisi taiteilijan pesänjakajana. Loirin Sampo-poika on puolestaan antanut asiasta kirjallisen hyväksynnän.

Ilta-Sanomien mukaan perunkirjasta ilmenee, että Loiri jätti jälkeensä yli 360 000 euron varallisuuden. Velkoja jäi noin 40 000 euroa. Loirilta on maksamatta esimerkiksi jäännösveroja viime vuodelta yli 18 000 euroa. Loirin omistama yhtiö on nimeltään Ramppivalo Oy. 

Lisäksi oikeuteen toimitetuista asiakirjoista käy ilmi, että Jenni Loirin mukaan yhtiön toimia tulee tarkastella.

– Pete Eklund on Ramppivalo Oy:n hallituksen varajäsen ja pesänselvityksessä tulee tarkastella myös kyseisen yhtiön viime vuosien rahaliikenne ja se, onko asiassa syytä epäillä rikosta, Jenni kirjoittaa asianajajansa laatimassa hakemuksessa.

Loiri muisti Eklundia  Jussi- ja Emma-patsaillaan sekä Tallin Black Nights Film Festival -elämäntyöpatsaalla. Loiri toivoi myös, että Eklund hoitaisi Inarissa sijaitsevan mökkinsä myymisen. Lapsuuden ystäväänsä Jorma Alvesaloa Loiri muista neljällä itsemaalaamalla taululla. Sekä Eklund että Alvesalo ovat luopuneet oikeudestaan perintöön. 

Poikiensa Ukon ja Sammon äidille Stina Edelmannille Loiri määräsi täydellä omistusoikeudella kaikki omistansa pianot, rummut ja äänilaitteet. Sampo saa kaikki Loirin puhallinsoittimet. Ex-vaimolleen Riitta Loirille taiteilija määräsi 15 000 euroa, joka on myös edesmenneen Joonas Loirin ja testamenttia vastustavan Jenni Loirin äiti. 

Kaiken muun omaisuuden Loiri määräsi jaettavaksi tasan elossa oleville lapsilleen eli Sammolle, Ukolle ja Jennille.

Loirin perintöriidasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat. 


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja