IS: Näin Vesa-Matti Loiri jakoi omaisuutensa testamentissaan – tällainen varallisuus taiteilijalta jäi

4:57
Tällaisen mittavan uran Vesa-Matti Loiri teki.

Taiteilija Vesa-Matti Loirilta jäi mittava omaisuus.

Taiteilija-näyttelijä Vesa-Matti Loiri laati testamenttinsa huhtikuussa 2022, eli noin neljä kuukautta ennen kuolemaansa, kertoo Ilta-Sanomat. Loiri kuoli 77-vuotiaana 10. elokuuta.

Loiri määräsi testamentissaan perintönsä jakamisesta ja toivoi, ettei perinnöstä syntyisi riitoja.

Ilta-Sanomien mukaan perunkirjasta ilmenee, että Loiri jätti jälkeensä yli 360 000 euron varallisuuden. Velkoja jäi noin 40 000 euroa. Loirilta on maksamatta esimerkiksi jäännösveroja viime vuodelta yli 18 000 euroa.

Loirin omistama yhtiö on nimeltään Ramppivalo Oy. Lehden mukaan yhtiön koko osakekannan käyväksi arvoksi on arvioitu noin 280 000 euroa, josta yhtiön nimissä olleen Inarissa sijaitsevan mökin osuus on noin 170 000 euroa. Loiri määräsi testamentissaan yhtiön purettavaksi ja sen varat jaettavaksi perillistensä kesken.

Loiri määräsi lastensa Ukon ja Sammon äidille Stina Edelmannille täydellä omistusoikeudella kaikki omistansa pianot, rummut ja äänilaitteet. Poika Sampo saa kaikki Loirin puhallinsoittimet. Loirin edesmenneen pojan Joonas Loirin äiti Riitta Loiri saa 15 000 euroa.

Manageriaan Pete Eklundia Loiri muisti Jussi- ja Emma-patsaillaan sekä Tallin Black Nights Film Festival -elämäntyöpatsaalla. Loiri toivoi myös, että Eklund hoitaisi Inarissa sijaitsevan mökkinsä myymisen. Ilta-sanomien mukaan lapsuuden ystäväänsä Jorma Alvesaloa Loiri muista neljällä itsemaalaamalla taululla.

Kaiken muun omaisuuden Loiri määräsi jaettavaksi tasan elossa oleville lapsilleen Sammolle, Ukolle ja Jennille.

Alvesalo ja Eklund ovat ilmoittaneet, että luopuvat oikeudestaan Loirin perintöön. Eklund ei niin ikään halua hoitaa mökin myyntiä.

Lähde: Ilta-Sanomat

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja