Tästä syystä sängyssä ei kannata olla turhan kohtelias – kirjailija täräyttää suorat sanat: "Jos opit olemaan röyhkeä…"

0:45
Seksuaaliterapeutti uskoo, että on olemassa 11 erilaista seksipersoonallisuutta – mikä sinä olet?

Uskallatko sanoa partnerillesi, jos seksi on sinusta huonoa? Liiallinen kohteliaisuus voi kostautua, sanoo röyhkeydestä kirjan kirjoittanut Rebecca Reid.

Toimittaja Rebecca Reid väittää kirjassaan The Power of Rude, että oman edun laittaminen kumppanin edelle on täysin oikein ja jopa toivottavaa. Reidin mukaan röyhkeys tarkoittaa rehellisyyttä, suoruutta ja vastuuta omista haluista sekä tarpeista – ei siis esimerkiksi ilkeyttä ja toisen tahallista loukkaamista.

– Seksin ei koskaan pitäisi olla askare muiden joukossa, ja jos opit olemaan siinä röyhkeä, se ei tulekaan olemaan, Reid sanoo The Sunin mukaan.

The Sunin toimittaja Natasha Harding nappasi Reidin kirjasta esimerkkejä, jotka osoittavat, miten röyhkeys voi auttaa nauttimaan seksistä enemmän ja missä tilanteissa röyhkeyttä vaaditaan.

Vaali oikeuttasi orgasmiin ja pidä kiinni rajoistasi

Jos nainen esimerkiksi ei saa aktissa orgasmia, on hänellä oikeus pyytää miestä hoitamaan hommansa kunnialla loppuun. Orgasmin teeskenteleminen saattaa suojella miestä todellisuudelta, mutta siitä voi olla pitkällä tähtäimellä enemmän hyötyä kuin haittaa. 

Hyvän seksin pitäisi olla oikeus, ei etuoikeus – ja naisenkin orgasmilla on väliä. Omaa kykyään nauttia seksistä ja saada orgasmi voi parantaa esimerkiksi itsetyydytyksellä.

Partnerille kannattaa myös avoimesti kertoa, mistä pitää ja mistä ei, ja petileikit sovittaa molempia tyydyttäviksi. Jos partneri alkaa sooloilla ja esimerkiksi ryhtyy rajuihin otteisiin, vaikka niistä ei ole puhuttu, tulee näyttää välittömästi, ettei näin toimita. Sanallisen ilmaisun lisäksi voi käyttää eleitä, kuten pään puistelemista ja käsien pistämistä nyrkkiin. 

Omista rajoista tulee pitää kiinni – ja niitä saa muuttaa myös kesken tositoimien.

Pistä itsesi etusijalle

Halut voivat lisääntyä myös seksiä harrastaessa, mutta petipuuhin ei pidä ryhtyä väkisin, vaikka toisen kanssa olisi maannut useita kertoja aiemmin. Jokaisella on oikeus omaan vartaloonsa jokaisena hetkenä, ja tätä alleviivatessaan saa olla myös röyhkeä.

Reid kertoo kirjassaan havainneensa, että naiset huolehtivat enemmän siitä, kokeeko kumppani olonsa surkeaksi tullessaan torjutuksi sen sijaan, että he miettisivät, millaisia tunteita seksi ilman haluja heissä itsessään aiheuttaa.

Tätä väitettä tukee vuonna 2019 ilmestynyt kysely, jossa naiset kertoivat, että yleisin syy orgasmin teeskentelemiselle on halu olla tuottamatta kumppanille mielipahaa. Toinen yleinen syy ”feikkaamiselle” oli halu lopettaa seksi.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähde: The Sun

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja