Tästä rikoksesta Roope Salmista syytetään – maksimirangaistus kolme vuotta vankeutta

3:33
Roope Salminen oli viimeksi MTV Uutisten haastateltavana itsenäisyyspäivänä.

Roope Salmista syytetään rikoksesta, jossa on kyse henkilön alistamisesta seksuaalisen teon kohteeksi.

Rikoslain mukaan pakottaminen seksuaaliseen tekoon tarkoittaa tilannetta, jossa henkilö pakottaa toisen henkilön väkivallalla tai uhkauksessa seksuaaliseen tekoon tai alistumaan sellaisen kohteeksi.

Teosta tuomitaan myös silloin, jos seksuaaliseen tekoon päädytään hyväksikäyttämällä toisen henkilön tiedottomuuden, sairauden, vammaisuuden, pelkotilan tai muun avuttoman tilan aikaansaamaa kyvyttömyyttä puolustaa itseään tai muodostamaan tai ilmaisemaan tahtoaan.

Teon on loukattava olennaisesti toisen henkilön seksuaalista itsemääräämisoikeutta. Myös teon yritys on rangaistavaa.

Rangaistus sakoista vankeuteen

Pakottamisesta seksuaaliseen tekoon tuomitaan sakkoja tai vankeutta enintään kolme vuotta. Salmisen oman kertoman mukaan hänelle vaaditaan asiassa sakkoja, joten epäilty teko lienee vakavuuden alapäässä.

Rikos eroaa raiskauksesta siten, että raiskauksessa kyse on yhdynnässä, pakottamisessa seksuaaliseen tekoon jotain muusta seksuaalista itsemääräämisoikeutta rikkovasta teosta.

Salminen on kertonut, että tapahtumassa olisi kyse hänen ja toisen aikuisen välisistä tapahtumista vuonna 2015. Hän kieltää syyllistyneensä rikokseen.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja