Tästä on leikki kaukana: Siperiassa juostaan yksi maailman eksoottisimmista maratoneista – "Ei ole kyse nopeudesta vaan kestävyydestä"

1:22
Jäistä menoa: tältä näytti Baikaljärven jäällä juostussa maratonissa.

Baikaljärvellä järjestettiin sunnuntaina järjestyksessään 17. jäämaraton.

Eksoottinen tapahtuma on houkutellut lähtöviivalle juoksijoita keskimäärin 20 eri maasta, mutta nyt maailmanlaajuinen pandemia oli rajoittanut kansainvälisyysastetta. Mukana oli kuitenkin 83 osallistujaa kuudesta eri maasta.

Kuten yllä olevalta videolta käy ilmi, Baikaljärven jäälle tehty rata on väärä paikka hakea ennätyksiä. Pakkaskelissä läpi vietävään kilpailuun osallistutaan aivan muista syistä – vaikka tänä vuonna olosuhteet olivatkin huomattavasti paremmat kuin monta kertaa aiemmin.

Joillekin kyseessä on kilpailu, toisille elämys. Mutta niin kuin aina ennenkin, tänäkin vuonna saatiin selville voittaja. Ja se oli Venäjän miesten jalkapallomaajoukkueen entinen kapteeni Aleksei Smertin.

– Täällä  ei ole kyse nopeudesta vaan kestävyydestä, luonteenlujuudesta ja omistautumisesta. Minulta löytyy näitä piirteitä, sillä omistauduin jalkapallolle 5-vuotiaasta lähtien. Voitin kilpailun kestävyydelläni.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja