Erikoinen sääntörike johti hylkäykseen Wienin maratonilla – "Tämä oli ensimmäinen kerta, kun tällaista tapahtuu"

Sääntöjen vastaiset kengät johtivat hylkäykseen Wienin maratonilla sunnuntaina. Kisan voittoon juosseen etiopialaisen Derara Hurisan kegänpohjat todettiin liian paksuiksi.

Hurisa saapui ensimmäisenä maaliin ajassa 2.09,22, mutta voitonriemua kesti vain 45 minuuttia. Hurisan nimi pyyhittiin tulosliuskalta, kun hänen juoksukenkänsä todettiin viisi senttiä paksuiksi. Katujuoksukenkien pohjat saavat olla enimmillään neljän sentin paksuiset. Hurisa juoksi eri kengillä kuin oli ilmoittanut.

Kilpailun johtaja Hannes Langer sanoi, että kenkäsääntöjä oli painotettu ennen kilpailua.

– Valitettavasti meillä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin hylätä urheilija. Tämä on ensimmäinen kerta, kun tällaista tapahtuu. Olen melko varma, että jatkossa tehdään jonkinlaisia tarkastuksia, että tällaisen tapahtuminen voidaan estää suurissa kilpailuissa.

Hurisan hylkäyksen jälkeen voittajaksi nousi kolme sekuntia hänen jälkeensä maaliin juossut Kenian Leonard Langat, jolle kisan voitto tuli yllätyksenä.

– Minulla ei ollut mitään tietoa hylkäyksestä ennen kuin he kertoivat minulle. Tavoittelin tietysti voittoa ja kiitän Jumalaa, että lopulta voitin.

Normaalisti huhtikuussa juostava kilpailu kärsi tänä vuonna paahtavasta kuumuudesta, josta useat juoksijat valittivat. Ikävän varjon tapahtumalle heitti puolimaratonille osallistuneen juoksijan kuolema. 40-vuotias kilpailija lyyhistyi kilpailun lopussa ja kuoli sairaalassa.

Juttua muokattu 13.9. kello 18.25. Hurisan kengänpohjat olivat viiden sentin paksuiset eli. Ei viisi senttiä liian paksut, kuten jutussa aiemmin luki.