Tästä mallia? Olympiajuoksija kehitti itselleen massiivisen urakan koronakriisin ajaksi – tähtäimessä lukema 3000

3:54
Kansainvälisen yleisurheiluliiton hallituksen jäsen Antti Pihlakoski C Moren Urheilusuora-ohjelman haastattelussa.

Kenialaisjuoksija Alex Sampao, 23, on laatinut itselleen massiivisen urakan, jottei aika käy koronaviruspandemian jyllätessä pitkäksi. Sampao aikoo istuttaa yli 3 000 puuta perheensä maille Keniassa.

– Istutan juuri nyt puita tilallani samalla kun hoidan isääni, joka oli liikenneonnettomuudessa kolme viikkoa sitten. Yhdistän tämän kaiken lukemisen kanssa, Sampao sanoi kenialaisen The Star -lehden mukaan.

Sampao harmittelee, että koronatilanne on yleisurheilijoille katastrofi, kun ei ole kisoja, joista pääsisi tienaamaan rahaa.

– On aika keskittyä johonkin muuhun, kuten puiden istutukseen, jotta tilastani tulee jälleen vihreä. Tämä on ainoa tapa, jolla voin tappaa aikaa, kuolen muuten tylsyyteen.

Sampao on voittanut Afrikan kisoissa 4 x 400 metrin viestissä kultaa vuonna 2015. Hän on keskittynyt aiemmin enemmän 400 metrille, jolla hän kilpaili Rion olympialaisissa 2016. Kenialainen on kuitenkin sittemmin uurastanut vaihdosta 800 metrille.

– Valmentajat ovat muutamina viime vuosina kokeneet, että olemukseni, juoksutyylini ja fysiikkani sopivat 800 metrille, mutta sivuutin tämän pitkään. Rakastuin kuitenkin matkaan ensimmäisellä kerralla sitä kokeiltuani, ja useiden kokeilujen jälkeen tajusin, että voin olla hyvä sekä 400:n että 800 metrin kisoissa.

Sampao alleviivaa, että hänen täytyy nykyisessä tilanteessa pysyä kotona, ja hän harjoittelee nyt kerran päivässä ylläpitääkseen kuntoaan. Hän on juossut 800 metriä parhaimmillaan aikaan 1.46,86 vuonna 2017. 400 metrin ennätys Sampaolla on 45,22 vuodelta 2015.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja