Tästä kännykästä kohistaan nyt: "Se on enemmän kuin mitä voisit unelmoida"

Kiinalainen OnePlus on monelle melko tuntematon kännykkämerkki. Eikä ihmekään, sillä yhtiö on ollut toiminnassa vasta tovin ja lisäksi se on pitänyt markkinoinnissaan matalahkoa profiilia.

Yhtiön ensimmäinen OnePlus One -puhelin sai positiivisen vastaanoton ja nyt myyntiin on tullut uusi OnePlus 2 -kännykkä. Tämä on nostattanut teknologiasivustoilla mielenkiintoista pöhinää. Yhtiön ympärille on myös alkanut syntyä kasvava fanikunta, joka tuo mieleen Apple-hypetyksen.

OnePlus 2:n valttikorttina on edullinen hinta yhdistettynä premium-tason suorituskykyyn ja designiin.

Valmistaja itse luonnehtii kännykkäänsä melko röyhkeästi "lippulaivamallien tappajaksi". Kieltämättä 339 euron lähtöhintaansa nähden laite tarjoaa kovatasoiset ominaisuudet: Kahdeksanydinsuorittimen, 13 megapikselin kameran ja 5,5-tuumaisen Full HD -näytön.

Teknologiasivusto BGR on saanut uutuuskännykän testattavakseen, eikä säästele ensiarviossaan ylistyssanoja. Jo kännykkää käsittelevässä otsikossaan BGR toteaa sen "olevan kaikkea mitä voisi undelmoida ja paljon enemmänkin".

BGR:n mukaan kännykässä kaikki huutaa premium-tason toteutusta kiinteästä rungosta lähtien.

Akunkesto saa kiitosta ja sen kerrotaan tarjoavan virtaa pitempään kuin mm. paljon kalliimmissa Samsung Galaxy S6- ja Apple iPhone 6 -lippulaivakännyköissä.

Laitteen käyttöjärjestelmänä on viimeisimpään Android Lollipop-versioon perustuva OxygenOS.

OnePlus 2 -ominaisuudet

Mitat: 151,8 x 74,9 x 9,85 mm, 175g

Näyttö: 5,5 tuumaa (1 920 x 1 080 pikseliä)

Käyttöjärjestelmä: OxygenOS, pohjana Android 5.1

Prosessori:  Snapdragon 1,8 GHz:n kahdeksanydinsuoritin

RAM: 4 Gt/3 Gt 

Muisti: 64 Gt/16 Gt

Kamera: 13 megapikseliä takana, 5 megapikseliä edessä

Akun kapasiteetti: 3 300 mAh

Hinta: 399 / 339 euroa muistikapasiteetista riippuen.

-Android-puristit tulevat rakastumaan siihen, hehkutetaan arviossa.

BGR toteaa, että OnePlus 2 toimii salamannopeasti kahdeksanytimisen Snapdragon-prosessorinsa ansiosta. RAM-muistia on tarjolla kalliimmassa mallissa jopa hulppeat 4Gt.

TrustedReviews-sivusto toteaa, että "lippulaivamallien tappaja" pitää väitteenä paikkansa. Sivuston mukaan OnePlus 2 pärjää monin tavoin kilpailijoilleen, jotka maksavat kaksi kertaa enemmän. Sivusto kuitenkin huomauttaa, että laite ei ole kuitenkaan kilpailijoitaan parempi. 

Ohessa on Android Authority -sivuston tekemä ensiarvio puhelimesta:


Mutta ei niin hyvää, ettei jotain huonoakin: Luurissa ei ole NFC-tukea, eikä siinä ole micro SD -korttipaikkaa. Kännykästä ei löydy myöskään langatonta latausmahdollisuutta tai pikalatausta.

PCAdvisor huomauttaa, että OnePlus 2 on luultavasti vuoden löytö kännyköissä, mutta esimerkiksi Samsung Galaxy S6:ssa on kovemmasta hinnastaan huolimattaan ohuempi rakenne, parempi kamera ja tarkempi näyttö.

Esimerkiksi TrustedReviewsin mielestä OnePlus 2:n näyttö on hieman valju.

Erikoinen kutsujärjestelmä

Joka tapauksessa OnePlus 2 -kännykkä on herättänyt nopeasti paljon kiinnostusta.

Hankkimista saattaa hankaloittaa se, että laitetta myydään erikoisen kutsujärjestelmän kautta.

Laitetta ei voi ostaa, ellei ole saanut kutsua. OnePlus-yhtiön mukaan kutsujärjestelmän avulla laitteiden toimitusta voidaan hallita paremmin. Kutsun voi saada laitteen hankkineen ystävän kautta tai osallistumalla yhtiön kilpailuihin tai kampanjoihin. Yhtiön mukaan kutsumenetelmä on käytössä toistaiseksi.

Kyseessä tuntuu olevan samalla melko taktinen markkinointikikka. Kaikki vaikeasti saatavilla oleva kun tuppaa vain lisäämään ihmisten kiinnostusta.

Lue myös:

    Uusimmat