Mainos

Tässäkö vaihtoehto kondomeille? Asiantuntijat tyrmäävät älyttömän keksinnön: "Et halua ottaa riskiä"

Asiantuntijat eivät suosittele kokeilemaan markkinoiden uutuutta.

Muun muassa Men's Health ja Mirror uutisoivat markkinoille saapuneesta keksinnöstä, joka mainostaa olevansa vaihtoehto kondomeille. Asiantuntijat eivät kuitenkaan ole vakuuttuneita tuotteen antamista lupauksista. 

Jiftip-niminen tuote on valmistajan mukaan "ihanteellinen ratkaisu ihmisille, jotka eivät ole valmiita luopumaan seksistä kokonaan, mutta jotka toivovat kokevansa suurempaa intiimiyttä kuin mitä kondomit pystyvät tarjoamaan".

Mikä Jiftip sitten on? Sen kerrotaan olevan kuin huomaamaton tarra, joka asetetaan peittämään virtsaputken suu, jotta siemenneste pysyy kurissa seksin aikana. "Oikeaa seksiä ilman sivuvaikutuksia" vakuuttaa mainoslause tuotteen kotisivuilla. "Tunnet kaiken, paitsi Jiftipin", kuuluu toinen lupaus.

Jiftipin kehittelijät ihmettelevät, miksi peniksen päähän liimattavan tarran keksimiseen on mennyt näin kauan.  Asiantuntijat tuntuvat puolestaan toivovan, ettei tuotetta olisi kehitetty vieläkään.

"Saattaa irrota yhdynnän aikana"

Urologian professori Larry Lipshultz tyrmää tuotteen, kertoo Men's Health. 

– Kondomin kanssa siemenneste jää kondomiin. Tuollaista tilaa ei ole tässä tuotteessa. Se saattaa myös irrota yhdynnän aikana, Lipshultz pohtii tuotteen miinuspuolia.

Ja koska tarra peittää vain virtsaputken ja peniksen pään, peniksen varsi on edelleen alttiina sukupuolitaudeille, kuten herpekselle.

Myös urologi Brian Steixner yhtyy kritiikkiin. Steixner epäilee, ettei tuote edes ole riittävän vahva "katkaisemaan" ejakulaatiota. Steixner huomauttaa, että ennen kuin tutkimukset osoittavat Jiftipin toimivan, ei takuita ole.

Valmistaja sen sijaan kehottaa yksinkertaisesti kokeilemaan: "Toimiiko se? Mistä voit tietää? Miten kukaan voi tietää? Tiedät, kun olet kokeillut."

– Sukupuolitautien ja raskauden ehkäisyt ovat kaksi asiaa, joiden kanssa et halua ottaa riskiä, Steixner varoittaa.

Vaikka Jiftipin mainoslauseista saa helposti käsityksen, että tuote lupaa suojata edellämainituilta asioilta, löytyy kotisivujen kätköistä varoitus siitä, että tuote suojaa vaan nautintoa – ei sukupuolitaudeilta tai raskaudelta. Kysymys kuuluukin, mihin tuotetta tässä tapauksessa oikeastaan edes tarvitaan.

Lähteet: Men's Health, Mirror

***

2:27

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.