Mainos

Tässäkö kotimaisen perunan uusi tuleminen? Kokki Linnea Vihonen hehkuttaa uutuustuotteita: ”Herkullinen lopputulos helpolla”

Suomalaiset rakastavat perunaa. Kotimaiset Rooty-tuotteet tuovat perunan jokaisen kotikokin keittiöön uudella tapaa. ”Rooty on hieno suomalainen innovaatio, jossa yhdistyvät pieni hiilijalanjälki, kotimaisuus ja herkullinen maku”, sanoo kokki Linnea Vihonen.

Hyvä pääruoka ei toimi ilman lisuketta: pasta carbonara ilman spagettia tai thai red curry ilman riisiä. Yhä useampi haluaa kuitenkin tehdä ruokaostoksilla ympäristöystävällisempiä valintoja ja suosia lähiruokaa.

Onneksi kotimaisia vaihtoehtoja on tarjolla. Suomalaiset uutuustuotteet Rooty Pannunuudeli ja Rooty Perunahippu ovat perunasta valmistettuja herkullisia lisukkeita, joita voi käyttää perinteisen nuudelin ja spagetin tai riisin tapaan. Rooty-tuotteita voi keittää, paistaa tai wokata.

Rooty-pakastetuotteet ovat arjen helpottajia kotikokeille, jotka arvostavat kotimaisuutta ja ekologisuutta – eivätkä halua tinkiä ruoan herkullisesta mausta.

Kotimainen peruna on ekologinen vaihtoehto

Kokki ja ravintola-alan luova uudistaja Linnea Vihonen ihastui Rooty-tuotteiden kotimaisuuteen ja vastuullisiin arvoihin tuotteiden takana. Rooty-brändilähettiläs päätyi kokeilemaan tuotteita ensin sattuman kautta.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen

MAINOS Rooty Linnea_new
Kuva: Julia Toivola

– Kotimaisen ruoan ja suomalaisten yrittäjien tukeminen on mielestäni todella tärkeää. Syön itse monipuolisesti, mutta aina kun pystyn, valitsen kotimaisen vaihtoehdon, Vihonen kertoo.

Valitsemalla kotimaisen tuotteen ulkomailta tuodun sijaan tekee palveluksen ympäristölle. Tiesitkö, että riisin hiilijalanjälki on 30-kertainen ja vehnän 8-kertainen perunaan verrattuna?

– Jokainen meistä pystyy pienillä arjen valinnoillaan vaikuttamaan siihen, millainen tulevaisuus meitä odottaa. Mielestäni Rooty on oivallinen esimerkki arjen pienestä valinnasta, jolla on kuitenkin suuri merkitys.

Rooty-tuotteiden valmistuksessa hyödynnetään uusiutuvaa bioenergiaa. Kotimaisesta perunasta valmistetut tuotteet ovat verraton ekoteko lautasella.

”Perunan uusi tuleminen”

Tänä päivänä moni kiinnittää ruokaostoksilla huomiota ekologisuuden lisäksi ruoan terveellisyyteen ja laadukkuuteen. Myös erityisruokavalioiden suosio näyttää kasvavan. Kotimainen peruna on täynnä hyviä ravintoaineita ja soveltuu moneen ruokavalioon.

– Peruna on todellista suomalaista superruokaa, edullista, ravitsevaa ja herkullista. Minulle peruna on aina ollut trendikäs raaka-aine, Vihonen listaa.

Peruna ja suomalaiset perinneruoat näkyvät ruokatrendeissä Vihosen mukaan vahvasti.

– Rooty on kuin perunan uusi tuleminen. Perinteisesti peruna nähdään esimerkiksi soseperunana tai rapeina ranskalaisina. Uudessa tuoteinnovaatiossa peruna pääsee ansaitsemaansa päärooliin täysin uudella tavalla.

Rooty Pannunuudeli ja Rooty Perunahippu ovat uuden ajan innovatiivisia pakastetuotteita. Ne valmistetaan tuoreesta kotimaisesta perunasta patentoidulla ja luonnonmukaisella menetelmällä ilman lisäaineita. Valmistustavalla säilytetään perunan ravintoarvot.

Tuotteet ovat gluteenittomia, maidottomia ja vegaanisia. Rooty-tuotteissa on valmistustapansa ansiosta vähemmän hiilihydraatteja kuin tavallisessa perunassa, joten ne sopivat myös vähähiilihydraattista ruokavaliota suosiville.

Rooty tuo helppoutta arjen ruoanlaittoon

Arjen ruoanlaitossa helppous ja nopeus puhuttelevat kotikokkeja. Kokki Linnea Vihonen kertoo suosivansa arjessaan ”hyvällä tavalla” helppoja ratkaisuja:

– Kannatan arjen elämyksellisyyttä. Olen intohimoinen ruoanlaittaja myös kotona. Minusta on todella kiinnostavaa löytää kiireisessä arjessa herkullisia oikoteitä, joilla maukkaaseen lopputulokseen pääsee välillä vähän helpommallakin.

– Rooty on täydellinen vaihtoehto arjen nikkareille, jotka haluavat nopeasti herkullista ruokaa pöytään, Vihonen kiteyttää.

Vihonen kehitti Rooty Pannunuudeleista suomalaiseen makuun sopivan aasialaisen reseptin Pannunuudelia Bangkok. Pannunuudeli pysyy kypsennettäessäkin irrallisena ja sopii loistavasti yhteen aasialaisen makumaailman kanssa.

– Pannunuudelia Bangkok on nopea tehdä eli se sopii etenkin heille, jotka ovat tottuneet tekemään nopeasti hyvää ruokaa. Pannunuudeli on täydellinen suomalainen vaihtoehto aasialaisille pikanuudeleille.

Rooty Perunahippu on puolestaan loistava vaihtoehto riisille lisukkeena tai vaikkapa kerman kanssa kypsytettynä risoton tapaan. Vihonen kehitti klassikkopastasta kotimaisen version Pasta Alfredo Perunahipuilla.

– Mahdollisuuksia hyödyntää tuotteita eri resepteissä on todella paljon. Rooty-tuotteet sopivat myös heille, jotka haluavat vähän hifistellä keittiössä. Ne korvaavat nokkelalla tavalla perinteisiksi miellettyjä ruokia.


Vihonen vinkkaa kokeilemaan Rooty-tuotteita wokeissa, perunasalaateissa, risotoissa tai esimerkiksi kalan tai tofun lisukkeena. Tuotteita hyödyntäessä välttää myös hävikin syntymisen, kun pannulle voi nostaa pakkasesta aina vain sen määrän mitä haluaa.

Rooty Pannunuudeli ja Rooty Perunahippu saatavilla kaupoissa maaliskuussa 2021.

Rooty-tuotteet

  • Rooty-pakastetuotteet valmistetaan kotimaisesta perunasta
  • Tuotteita voi keittää, paistaa ja wokata
  • Rooty Pannunuudeli sopii käytettäväksi nuudelin tai spagetin tapaan
  • Rooty Perunahippu on kuin riisi, mutta perunasta
  • Tuotteet ovat gluteenittomia, maidottomia, lisäaineettomia ja vähähiilihydraattisia
  • Tutustu tuotteisiin Rooty.fi


Lue myös:

    Uusimmat