Tässäkö James Bondin seuraava työsuhdeauto? Uutta Aston Martinia valmistetaan vain 155 kappaletta

0:33
Tältä näyttää uusi Aston Martin Rapide E.

Brittiläinen urheiluautovalmistaja Aston Martin on esitellyt Rapide E -sähköauton tuotantovalmiin version Shanghain autonäyttelyssä Kiinassa.

Neliovinen Aston Martin Rapide E -sähköauto on esitelty Kiinan Shanghaissa tänään tiistaina. Kyseessä on perinteikkään brittivalmistajan ensimmäinen sähköauto, jonka olemassaolo vahvistettiin jo neljä vuotta sitten. Suunnitteluapua on saatu myös F1-maailman perinteikkäältä toimijalta; Williamsilta.

Polttomoottori-Rapideen pohjautuvaa Rapide E:tä tullaan valmistamaan Aston Martinin uudessa huippumodernissa tuotantolaitoksessa Ison-Britannian St Athanissa. Valmistusmäärä on kuitenkin vain 155 kappaletta.

Autossa on 800 voltin ja 65 kWh:n akusto, joka on suojattu hiilidkuidulla ja kevlarilla. Auton WLTP-syklin mukaiseksi toimintasäteeksi on ilmoitettu "yli 320 kilometriä".

Monien muiden autovalmistajien ratkaisusta poiketen Aston Martin ei ole sijoittanut akustoa auton lattiaan, vaan se löytyy konepellin alta V12-moottorin tilalta. Tämän kuitenkin kerrotaan rajoittaneen jonkin verran akkukennojen määrää ja näin ollen auton toimintamatkaa.

455 kilowatin eli reilun 600 hevosvoiman teho sekä "kolossaalinen" 950 newtonmetrin vääntö liikauttavat auton nollasta sataan kilometriin tunnissa alle neljän sekunnin. Autossa on kaksi sähkömoottoria, joista kumpikin on taka-akselilla.

– Rapide E:n paljastaminen on valtava hetki Aston Martinille. Koska kyseessä on ensimmäinen täyssähköautomme, on tämä todellakin historiallinen askel, Aston Martinin toimitusjohtaja Andy Palmer kertoo yhtiön tiedotteessa.

Kerroimme aiemmin, että Rapide E nähdään todennäköisesti maailman salaisimman agentin, James Bondin, työsuhdeautona tulevassa elokuvassa.

Auton hinta asettuu Aston Martinin mukaan noin 230 000 euron tietämiin.

Lähde: Aston Martin

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja