Tässä täysnäyttöpuhelimessa ei ole lovea näytössä! Vivo julkisti esiin nousevalla periskooppikameralla varustetun NEX-huippupuhelimensa

Maailman suurimpiin älypuhelinvalmistajiin lukeutuva Vivo, joka jakaa saman omistajataustan Oppon ja OnePlussan kanssa, on julkistanut Kiinassa odotetun uuden NEX-älypuhelimensa kahtena versiona – NEX S -huippumallina ja edullisempana NEX A:na.

Vivo NEX seuraa aiempaa APEX-konseptipuhelinta – ja suurin erikoisuus on yhä säilytetty. Vivo NEX on myös varustettu etupuolen laajasti kattavalla näytöllä, ainoastaan alareunus on muita hieman suurempi, sekä puhelimen yläreunasta esiin tarvittaessa tulevalla periskooppimaisella etukameralla. Tarkkuudeltaan 8 megapikselin kameran kerrotaan nousevan esiin reilussa sekunnissa, kun kamerasovelluksessa vaihdetaan etukameraan. Vivon mukaan periskooppikameran on testattu kestävän noston ja laskun ainakin yli 50 000 kertaa.

Super AMOLED -tekniikalla toteutetun näytön koko on 6,59 tuumaa ja tarkkuus 2316×1080 pikseliä 19,3:9-kuvasuhteella. Vivon mukaan puhelimen näyttö-runkosuhde yltää 91,2 prosenttiin. Näytön yläreunus on 2,16 millimetriä korkea, alareunus 5,08 millimetriä ja pidemmät sivureunukset 1,71 millimetriä leveitä.

Periskooppimaisesti nousevan etukameran lisäksi täysnäyttöpuhelin on vaatinut muitakin erityisiä teknisiä ratkaisuja. Tavanomainen puhelinkuuloke on korvattu Screen SoundCasting -teknologialla, jossa näyttö toimii värähtelevänä kaiuttimena. Lisäksi huippumalli Vivo NEX S on varustettu myös ”kolmannen sukupolven” näyttöön integroidulla sormenjälkilukijalla, jonka tarkkuus on Vivon mukaan 50 prosenttia parempi, tunnistusalue laajempi ja toimintanopeus 10 prosenttia aiempaa parempi. Muut tavanomaiset tunnistimet on integroitu osaksi näyttöä ja yläreunusta.

Vivo NEX on varustettu myös takaa lasipintaisella rakenteella. Laserilla toteutettua viimeistelyä Vivo itse kuvaa termillä Holographic Diffraction Dynamic Color. Se luo takapintaan tavallisesta poikkeavan pinnan ja sateenkaarimaisen heijastusefektin, jossa takapinnan väri vaihtelee katselukulman mukaan.

Takana Vivo NEX -puhelimissa on kaksoiskamera, joka koostuu optisella kuvanvakaimella varustetun 12 megapikselin, 1,4 mikronin pikselikoon ja f/1,8-aukon pääkameran lisäksi 5 megapikselin apukamerasta f/2,4-aukolla. Akun kapasiteetti on 4 000 milliampeerituntia. Liitäntöinä ovat USB-C ja perinteinen 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä.

Käyttöjärjestelmäversiona on Android 8.1 Oreo Vivon omalla Funtouch OS 4.0 -ohjelmistolla. Vivon mukaan puhelimessa on panostettu myös tekoälytoimintoihin, kuten kuvaustilanteen tunnistukseen sekä efekteihin kamerassa. Lisäksi puhelimessa on kiinalainen Jovi-virtuaaliavustaja.

Vivo tuo NEXin myyntiin huippuversion ohella myös edullisempana NEX A -mallina, joka on varustettu Qualcommin tuoreella Snapdragon 710 -järjestelmäpiirillä, 6 gigatavulla RAM-käyttömuistia ja 128 gigatavulla sisäistä tallennusmuistia. Lisäksi siinä on NEX S:n näyttöön integroidun sormenjälkilukijan sijaan tavanomainen taakse sijoitettu sormenjälkilukija. Tämän mallin hinta Kiinassa on 3 898 juania eli reilut 515 euroa.

Huippumalli NEX S on puolestaan varustettu Qualcommin tehokkaimmalla Snapdragon 845 -järjestelmäpiirillä sekä 8 gigatavulla RAM-käyttömuistia. 128 gigatavun tallennusmuistilla hinta on 4 498 juania eli vajaat 600 euroa ja 256 gigatavun tallennusmuistilla 4 998 juania eli reilut 660 euroa.

Kiinassa myynti alkaa jo kesäkuun aikana ja ennakkotilaukset huomenna 13. kesäkuuta. Kansainvälisestä myyntiintulosta ei ole mitään tietoa.

Vivo NEXin mitat ovat 162 x 77 x 7,98 millimetriä ja paino 199 grammaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja