Tässä se on! Trumpin ja Kimin kädenpuristuksella tehtiin historiaa – Trump astui ensimmäisenä Yhdysvaltain presidenttinä Pohjois-Korean maaperälle

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un ovat tavanneet toisensa Koreoiden välisellä rajalla sijaitsevalla demilitarisoidulla vyöhykkeellä. 

Trump ja Kim tervehtivät toisiaan Koreoiden välisellä rajavyöhykkeellä. Trump astui vyöhykkeeltä myös yllättäen ensimmäisenä Yhdysvaltain presidenttinä Pohjois-Korean puolelle kättelemään Kimin kanssa.

Samoin myös Kim kävi tämän jälkeen Trumpin kanssa Etelä-Korean puolella.

Trump sanoi tapaamisen olevan "suuri päivä maailmalle" seistessään hyväntuulisen Kimin kanssa valokuvaajien kuvattavana. Kimin mukaan olisi kunnia, jos Trump vierailisi Pohjois-Korean pääkaupungissa Pjongjangissa.

Tapaaminen järjestyi pikavauhdilla

Ennen Kimin tapaamista Trump vieraili Etelä-Korean presidentin Moon Jae-inin kanssa Etelä-Korean puolella vyöhykkeen pohjosimmassa osassa sijaitsevalla vartiointipisteellä. Trump tapasi myös rajalla toimivia Etelä-Korean ja Yhdysvaltojen joukkoja.

Trump esitti Kimille kutsun eilen Twitterin kautta oltuaan G20-maiden kokouksessa Japanissa. Trump matkusti kokouksesta Etelä-Koreaan, jossa hän aiemmin tänään vahvisti tapaamisen Kimin kanssa.

Päivän varoitusajalla järjestetyn tapaamisen tarkoituksena oli alun perinkin ollut vain nopea kättely ja tervehtiminen suuremman huippukokouksen sijaan.

Lue myös:

    Uusimmat