Trump tapaa Pohjois-Korean kenraalin vielä tänään Washingtonissa – "Keskustelevat jatkuvasta edistyksestä Pohjois-Korean täydellisessä ja todistettavassa ydinaseriisunnassa"

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump tapaa vielä tänään korkea-arvoisen pohjoiskorealaisen kenraalin, joka vierailee parhaillaan Washingtonissa.

Kim Yong-chol on korkea-arvoisin pohjoiskorealainen, joka on yöpynyt Washingtonissa liki kahteen vuosikymmeneen.

– He keskustelevat maiden välisistä suhteista ja jatkuvasta edistyksestä Pohjois-Korean täydellisessä ja todistettavassa ydinaseriisunnassa, luonnehti Trumpin edustaja Sarah Sanders.

Tapasi jo ulkoministeri Pompeon

Kim tapasi Washingtonissa ensin Yhdysvaltain ulkoministerin Mike Pompeon.

Hymyilevä kaksikko poseerasi valokuvaajille, mutta ei vastannut toimittajien kysymyksiin.

Viranomaiset kertoivat kenraalin saapumisesta vasta viime tingassa, koska hän perui edellisen matkansa Washingtoniin marraskuussa syytä ilmoittamatta.

Ulkoministeriön edustajan Robert Palladinon mukaan Pompeo ja Kim "kävivät hyvän keskustelun".

Trumpin ja Kim Jong-unin uskotaan tapaavan Vietnamissa

Trump ja Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un tapasivat Singaporessa kesäkuussa.

Tapaamisen jälkeen allekirjoitettiin korkealentoinen asiakirja aseriisunnasta, mutta käytännön toimet ovat sen jälkeen jääneet vähäisiksi.

Trump on toistuvasti sanonut olevansa valmis tapaamaan Kimin uudelleen, mutta ajankohtaa ei ole vielä kerrottu.

Vahvistamattomien tietojen mukaan kaksikko tapaisi Vietnamissa, joko pääkaupungissa Hanoissa tai Danagin rannikkokaupungissa.

Uutistoimisto TT:n lähteiden mukaan Yhdysvaltain ja Pohjois-Korean diplomaatit ovat tänään neuvotelleet myös salaisessa paikassa Tukholmassa.

Lue myös:

    Uusimmat