Tässä se on: Juha Kankkunen sai kunnian ulkoiluttaa Toyotan uutta ralliautoa

Toyotalta on jo vuosien ajan odotettu omaa autoa rallin MM-sarjan pienempiin luokkiin. Japanilaisvalmistajan kaikessa hijaisuudessa valmistellusta Rally2-autosta kerrottiin Suomessa kuukausi sitten, ja tänään Juha Kankkunen sai kunnian esitellä Toyota GR Yaris Rally2 -konseptiautoa, jonka Toyotan presidentti Akio Toyoda paljasti yleisölle Japanin MM-rallin yhteydessä.

Rally2-autoilla kilpaillaan muun muassa MM-sarjan kakkosluokassa eli WRC2:ssa mutta myös esimerkiksi SM-sarjan ykkösluokassa. Markkinat tämän luokituksen autoille ovat huomattavasti suuremmat kuin ykkösluokan Rally1-autoille.

Nykyistä Rally2-, entistä R5-markkinaa ovat viimeisten 10 vuoden aikana hallinneet M-Sport ja Skoda, joista jälkimmäinen on ollut jo pitkään selkeä ykkönen.

– Autoa on pitkään suunniteltu ja mietitty. Silti varsinaista kehitystyötä on tehty vasta hyvin vähän aikaa. Kehitystyö on ihan alussa, Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala sanoi Japanin MM-rallin alla MTV Urheilulle.

– Alustavat suunnitelmat ovat, että vielä ensi vuonna ei autoa ole asiakkaille luvassa. Se vuosi on puhtaasti testaamista. Täytyy muistaa, että kilpailijat ovat tosi vahvoja. Skoda, Hyundai ja Ford ovat olleet siellä jo tosi pitkään. Heillä on paljon kokemusta siitä luokasta.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat