Jari-Matti Latvala kommentoi Toyota-huhuja: "Virallista päätöstä ei ole tehty"

Suomen MM-rallin reitti julkaistaan 10:33
Suomen MM-rallin reitti julkaistiin – Jari-Matti Latvala ja Janne Ferm kommentoivat.

Toyotalla tehdään edelleen selvitystyötä pienemmän luokituksen ralliauton kehittämisestä, kertoo tallipäällikkö Jari-Matti Latvala.

Saksalaislehti Motorsport Aktuell uutisoi helmikuun puolella, että Toyotalla on jo tehty päätös Rally2-auton rakentamisesta. Rally2-luokituksen autoilla voi kilpailla muun muassa MM-sarjan WRC2-luokassa.

Saksalaisaviisin mukaan Toyotan toiveissa olisi aloittaa Rally2-auton testit jo kesällä. Latvalan mukaan suunnitelmat eivät ole näin pitkällä.

– Olemme arvioineet ja tehneet tutkimustöitä sen (Rally2-auton) eteen. Mutta virallista rakentamista meillä ei vielä tapahdu, tallipomo Latvala kertoo MTV Urheilulle.

Latvala oli aiemmin kertonut, että Toyotalla pohditaan myös Rally3-luokituksen ajokkia. Toistaiseksi vain M-Sport Ford on tuonut markkinoille nelivetoisen Fiesta Rally3 -auton, joilla ajetaan MM-sarjan WRC3- ja JWRC-luokissa.

Latvalan mukaan Rally3-autoa ei ole vielä sivuutettu täysin.

– Tiedämme sen, että Toyotan GR Yaris olisi hyvä pohja ja se sopisi Rally2-profiiliin. Mutta Toyota on edelleen katsonut myös vaihtoehtoa Rally3-puolella. Virallista päätöstä auton rakentamiselle ei ole tehty, Latvala painottaa.

Jyväskylästä käsin operoiva Toyota ei ole aiemmin kehittänyt ralliautoja niin sanottuun asiakaskäyttöön. Talli on kilpaillut vuodesta 2017 lähtien rallin MM-sarjan pääluokassa Toyotan virallisena tehdastiiminä.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat