Mainos

Tässä ovat Vuoden auto Suomessa 2017 -finalistit – mikä on oma suosikkisi?

Vuoden auto Suomessa 2017 -kamppailu ratkeaa tänään perjantaina. Tittelistä taisteli aluksi 25 automallia, mutta enää jäljellä on kuusi finalistia.

Helsingin Messukeskuksessa tänään käynnistyvässä Auto 2016 -tapahtumassa jaetaan myös Vuoden auto Suomessa 2017 -arvonimi. Messut päättyvät sunnuntaina.

Suora lähetys Vuoden auto Suomessa 2017 -gaalasta alkaa MTV Katsomossa klo 19.30.

Ensimmäisessä vaiheessa mukana oli 25 mallia useilta eri valmistajilta aina pienistä sähköautoista edustusluokan menopeleihin. Ensimmäisen äänestyskierroksen jälkeen jäljellä on enää kuusi eniten ääniä saanutta mallia.

Miten ehdokkaat valittiin?

Auto kelpuutettiin ehdokkaaksi, mikäli se oli täysin uusi malli, joka saapui myyntiin 1.11.2015–1.10.2016 välisenä aikana. Pelkkä uusi korimalli tai kevyt kasvojenkohotus ei riittänyt ehdokkuuteen.

Ketkä valitsevat voittajan?

Tuomaristo koostuu Auto- ja liikennetoimittajat ry:n yli 120 jäsenestä. Äänestys oli vapaaehtoinen, joten osa muista kuin henkilöautoista kirjoittavista toimittajista jääväsi itsensä.

Miten valinta tapahtuu?

Tuomariston jäsenet painottivat valinnassaan itseille tärkeitä ominaisuuksia. Tärkein kriteeri on rahalle saatava vastine, jonka kuitenkin kukin äänestäjä sai määrittää itse.

Kaikki ehdokkaat olivat tuomariston koeajettavissa Malmin lentokentällä aiemmin syksyllä. Ensimmäisellä kierroksella jokainen valitsi kuusi itselleen tärkeintä uutuutta. Kuusi eniten ääniä saanutta mallia pääsivät finaaliin.

Kuusi finalistia koeajettiin vielä uudelleen Malmin lentokentällä. Jokaisella tuomariston jäsenellä oli toisella kierroksella annettavissaan 15 ääntä, jotka sai jakaa haluamallaan tavalla. Yksi oli kuitenkin nostettava voittajaksi ja sille sai antaa enintään kuusi ääntä.

Vuoden auto Suomessa 2017 -finalistit

Alfa Romeo Giulia
Kia Niro
Mercedes-Benz E-sarja
Peugeot 3008
Seat Ateca
Volvo S90/V90

Viime vuonna Vuoden auto Suomessa -tittelin vei Opel Astra, sitä edeltävänä vuonna Volkswagen Passat.

Lähde: Messukeskus

***

0:39

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.