Tässä ovat uudet iPhonet: "iPhonen suurin edistysaskel"

Teknologiayhtiö Apple on julkistanut uudet iPhone-älypuhelimensa: iPhone 6- ja iPhone 6 Plus -mallit.

Applen toimitusjohtaja Tim Cookin mukaan kyseessä on ”suurin edistysaskel iPhonen historiassa”. 

iPhone 6 -mallissa on 4,7-tuuman- ja Plus-versiossa 5,5-tuuman Retina HD-näytöt.

iPhone 6 Plus -mallin resoluutio on 1920 x 1080 -pikseliä.

Uusi iPhone 6 on aiempaa ohuempi, ja siinä on saumaton rakenne.

iPhone 6 on 6,9 millimetrin ja iPhone 6 Plus puolestaan 7,1 millimetrin paksuinen. Aiempi iPhone 5S -malli on 7,6 millimetriä paksu.

iPhone 6 Plus -mallia voi käyttää aiempaa kattavammin vaakatasossa. Esimerkiksi kotivalikko toimii nyt myös vaakatasossa. 

Uutuuksille antaa vauhtia Applen A8-siru. Applen mukaan prosessori on viisikymmentä kertaa tehokkaampi kuin alkuperäisessä iPhonessa.

iPhone 6 sisältää kahdeksan megapikselin iSight-kameran. Etukameraa on myös päivitetty ja sitä voi käyttää sarjakuvaukseen.

Uuden iOS8-käyttöjärjestelmän myötä iPhoneen tulee myös kilpailijoiden tapaan terveyssovelluksia. Health-sovellus mittaa fyysisiä aktiviteetteja. Ominaisuuteen voidaan liittää kolmannen osapuolen sovelluksia.

iOS8-järjestelmä tulee saataville myös vanhempiin iPhone-malleihin iPhone 4S -mallista lähtien. Päivitys tulee saataville reilun viikon päästä. iOS 8 tulee myös iPad-tabletteihin.

Tilaisuudessa esiteltiin myös Apple Pay -mobiilimaksupalvelua. Yhtiö kertoo tavoitteekseen uudistaa lompakon käytön. Applen mukaan kyseessä on helppo ja turvallinen tapa maksaa ostoksia.

Palvelu otetaan käyttöön ensin Yhdysvalloissa, ja siinä ovat mukana mm. MasterCard ja Visa.

Uudet iPhonet tulevat myyntiin 19.9. merkittävillä markkina-alueilla. Tämän jälkeen puhelimet tulevat myyntiin laajemmin. 

Lue myös:

    Uusimmat